... / Story's / Actueel / THUNDERMOTHER stoomt lustig door en kondigt vijfde album aan
Actueel

Updated 24/05/2022

Actueel

THUNDERMOTHER stoomt lustig door en kondigt vijfde album aan

Op 19 augustus 2022 brengen de Zweedse heavy rock ladies van THUNDERMOTHER hun nieuwe ‘Black And Gold’ uit. De aankondiging gaat gepaard met de release van de nieuwe single ‘I Don't Know You’.

Black And Gold Thundermother (1)

‘Black And Gold’ is THUNDERMOTHER’s vijfde album en de opvolger van het succesvolle ‘Heat Wave’ (2020), waarmee het viertal ondanks de restricties van de pandemie Europa rondtourde en talloze concerten speelde, soms zelfs vanop het dak van een brandweerwagen. Het is ook de eerste plaat met Mona ‘Demona’ Lindgren die vorig jaar Majsan Lindberg op basgitaar kwam vervangen.

‘I Don't Know You’ is, na ‘Watch Out’, de twee single van het album. "Iedereen heeft in zijn leven iemand ontmoet die het slechtste in je naar boven haalt”, vertelt gitariste Filippa Nässil. “Dit is onze brutale manier om dat verhaal te vertellen. We hopen en geloven dat dit nummer het thema van de zomer van 2022 kan worden!"

Op tour met Scorpions

TH

Er zijn weinig bands die zo hard hebben gewerkt om hun muziek bekend te maken. De afgelopen jaren hebben de dames onvermoeibaar de wereld rondgetourd. Ook de komende maanden staan alweer ruim veertig concerten op het menu. In het najaar volgt dan de kers op de taart. SCORPIONS en WHITESNAKE hebben de Zweedse band immers uitgenodigd als speciale gasten voor hun Noord-Amerikaanse Rock Believer-stadiontour