... / Story's / Actueel / Griekse symfonische, extreme metaleenheid W.E.B. kondigt de videopremière aan van ‘Murder Of Crows’
Actueel

Griekse symfonische, extreme metaleenheid W.E.B. kondigt de videopremière aan van ‘Murder Of Crows’

De in Athene gevestigde metalband W.E.B. onthult vandaag hun gloednieuwe video voor 'Murder Of Crows’, afkomstig van hun vorig jaar via Metal Blade verschenen album ‘Colosseum’.

W.E.B. 2022

Gitarist/zanger Sakis Prekas vertelt: "'Murder Of Crows' gaat over de eenzaamheid wanneer het laatste uur is aangebroken, het is het grootste mysterie, hoe het einde van de levenscirkel aanvoelt en welke emoties  er spelen rond die allerlaatste momenten van het leven. Het concept van de dood in W.E.B. teksten is niet nieuw, alleen werd deze keer de inspiratie gevonden na het zien van de serie 'Sons Of Anarchy' en de manier waarop leven, dood en moraal daarin werden waargenomen door een voor mij nog onbekende cultuur. Er zijn dus duidelijk verschillende lyrische verwijzingen naar de serie en die worden sterk gefilterd door W.E.B.'s muziekstijl die melodie, brutaliteit en symfonische elementen combineert. De video van 'Murder Of Crows' verwijst naar de aanwezigheid van de band op het podium, vergezeld van de rollen van Thanatos, het onderbewustzijn en de waanzin van de realiteit.”

W.E.B. Colosseum cover

Sinds de oprichting in 2002 heeft het Griekse W.E.B. zich gestaag een pad gebaand om een ​​van de belangrijkste Europese symfonische extreme metalbands te worden die duisternis en dood uitdrukken door middel van adrenaline en poëzie. Een output die zowel openhartig als theatraal is, W.E.B. is hier om je te ontroeren, te provoceren en je uit te nodigen voor een trip reis met ravenzwarte en sterreloze nachten. Met reeds vier albums achter hun naam, is ‘Colosseum’ de vijfde studioplaat, opgenomen, gemixt en gemasterd in de Sound Abuse Production Studio in Athene door Psychon en geproduceerd door Sakis Prekas, is het zonder enige twijfel hun sterkste release tot nu toe. 'Colloseum' kun je HIER in zijn geheel beluisteren.

Check ook de band hun webshop voor nieuwe merchandise.

W.E.B. zullen Fleshgod Apocalypse en Omnium Gatherum ondersteunen tijdens hun komende Europese tour in januari.

01.13.23 - Neushoorn - Leeuwarden , NL
01.14.23 - Zappa - Antwerpen , BE