... / Story's / Actueel / HELLMUT LOTTI GOES METAL nu ook in Antwerpen en Oostende
Actueel

HELLMUT LOTTI GOES METAL nu ook in Antwerpen en Oostende

Nadat het concert onder de noemer HELLMUT LOTTI GOES METAL in de Gentse Capitole in een oogwenk uitverkocht, werd snel een extra show aangekondigd. En ook die kaartjes vlogen in een mum van tijd de deur uit. Geen nood evenwel voor de mensen die naast een ticket grepen: de sympathieke zanger en zijn band trekken nu ook naar Antwerpen (op 30 augustus 2023 in OLT Rivierenhof) en Oostende (op 25 november 2023 in het Kursaal).

Foto's: Gino Van Lancker

Helmut Lotti heeft zich in zijn dertig jaar durende carrière al aan verschillende muziekgenres gewaagd: van Nederlandstalige variété en rock, klassieke muziek, Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Russische muziek tot Elvis-songs, popklassiekers, swing, soul en American standards. Zowat alles wat de Vlaamse succesvolle zanger aanraakt, verandert in goud of platina. Intussen heeft hij al om en bij 14 miljoen verkochte albums op zijn naam en speelde hij in concertzalen over heel de wereld.

Hij kwam, zag en overwon

Helmut Lotti Goes Metal (2 Van 3) Kopie

Een genre dat hij nog niet verkend had? Metal. Althans tot september 2022, want toen nam Helmut voor rockzender Radio Willy de gekende hit ‘Run To The Hills’ van Iron Maiden onder handen. De cover werd al snel dé viral video van het najaar en werd zelfs opgepikt tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit succes ontging ook de organisatoren van Graspop Metal Meeting niet. ‘Wat gaat die paljas op Graspop doen?’, we hoorden het wel vaker toen de GMM-organisatie Helmut Lotti warm wist te maken voor een unieke show, zeg maar gerust ‘stunt’, in de Metal Dome. De doorgaans in stemmig pak uitgedoste zanger, voor de gelegenheid omgeturnd tot ‘Hellmut’, deed het op zijn Julius Caesars: hij kwam, zag en overwon. Tot ver buiten de tent genoten duizenden metalliefhebbers van een ijzersterke performance met een mooie selectie metalklassiekers – uiteraard ook ‘Run To The Hills’ waarmee het allemaal begon – een gesmaakt ‘Lotti-jasje’.

Volledige set

Helmut Lotti Goes Metal (3 Van 3) Kopie

De aankondiging van een volledig ‘Hellmut Lotti Goes Metal’ concert werd dan ook met veel enthousiasme onthaald, want zowel de eerste voorstelling in Capitole Gent op 27 oktober als de extra voorstelling op donderdag 26 oktober waren in een mum van tijd uitverkocht. De revelatie van Graspop 2023 heeft echter goed nieuws: wegens grote vraag kondigt hij namelijk nog twee bijkomende concerten aan. Op woensdag 30 augustus in het OLT Rivierenhof te Antwerpen en op zaterdag 25 november 2023 in het Kursaal Oostende zal Helmut Lotti nogmaals zijn innerlijke metalhead loslaten en het beste van zichzelf geven. Terwijl hij op Graspop een compact optreden van 50 minuten bracht, zal Helmut tijdens deze concerten een volledige set brengen met een uitgebreid hardrockrepertoire dat al zijn favorieten uit het genre bevat, waaronder classics van Dio, Whitesnake, Kiss, AC/DC, Black Sabbath én natuurlijk Iron Maiden.

Tickets

Fans die ook deze concerten niet willen missen en ‘Hellmut’ Lotti nog live aan het werk willen zien, kunnen vanaf vrijdag 23 juni om 10u via www.gracialive.be tickets kopen voor de extra concerten in Antwerpen en Oostende.