... / Story's / Actueel / AKERCOCKE kondigt live-album ‘Decades Of Devil Worship’ aan
Actueel

Updated 22/06/2023

Actueel

AKERCOCKE kondigt live-album ‘Decades Of Devil Worship’ aan

Door de jaren heen is de uit Londen afkomstige blackened death metalband AKERCOCKE bekend geworden om zijn knallende live-optredens die zich kenmerken door een nooit aflatende stortvloed aan hoog-octane metal. In 2007 nam de band een concert op in de Underworld in Londen, maar daar werd verder weinig mee gedaan. Tot nu … want Peaceville Records brengt de show met tracks van het debuut 'Rape Of The Bastard Nazarene' en vervolgalbum 'The Goat Of Mendes' uit als livealbum. 'Decades of Devil Worship' verschijnt op 21 juli 2023.

“We nodigen de ‘onheilige hordes’ van de death metal underground uit om een eerbetoon te brengen aan de Satanische viering van Akercocke”, vertelt drummer en mede-oprichter David Gray. “Smeer een pentagram van bloed op je muur en breek je slaapkamer af terwijl je luistert naar Akercocke die op ‘Decades of Devil Worship’ helse liefdesliedjes van hun eerste twee albums speelt, opgedragen aan The Goat Of Mendes, de Duivel in eigen persoon!”

Akercocke 2017 Tinak 0863

AKERCOCKE bij de terugkeer in 2017 - Foto: Tina Korhonen 

Gitzwarte code

Het Londense AKERCOCKE liet eind jaren 90 voor het eerst van zich horen met een ‘duivels’ inventieve mix van death, black en progressieve metal. Hun welsprekende preoccupatie met alles wat duister en satanisch is, maakte hen tot verlichte studenten van de gitzwarte sonische code. Na de release van het debuutalbum 'Rape Of The Bastard Nazarene' werd de band meteen omarmd door de Britse ‘gelovigen’. In het daaropvolgende decennium namen ze de creatieve leiding van hun thuisscene volledig op zich.

AKERCOCKE werd alom geprezen voor het vervolgalbum 'The Goat of Mendes' (Peaceville, 2001). Ondanks het feit dat de band de daaropvolgende jaren in een stroomversnelling raakte, betekende de release van het vijfde album 'Antichrist' in 2007 het einde van het eerste hoofdstuk van het Akercocke-verhaal. De band trok zich terug in de schaduw en bleef het grootste deel van het decennium sluimeren, totdat een terugkeer werd ingeluid met 'Renaissance in Extremis', uitgebracht in 2017.

Tracklist

Ack1
 1. Conjuration
 2. Hell
 3. Nadja
 4. The Goat
 5. Marguerite & Gretchen
 6. Zuleika
 7. Il Giardino di Monte Oliveto Maggiore
 8. Justine
 9. Of Menstrual Blood and Semen
 10. A Skin For Dancing In
 11. The Horns of Baphomet
 12. He Is Risen (niet op LP)
 13. The Ceremony of Nine Angels (niet op LP)