... / Story's / Actueel / THE SONIC REDEMPTION mikt met primitieve rock-’n-roll op de onderbuik
Actueel

THE SONIC REDEMPTION mikt met primitieve rock-’n-roll op de onderbuik

Een oudgediende en fris, nieuw talent bundelen de krachten in het nieuwe Belgische powerrocktrio THE SONIC REDEMPTION. De nieuwe band rond zanger/gitarist (maar hier op bas) Dominique De Vos, die een aantal jaar terug met Southern Voodoo een aardige reputatie bij mekaar speelde, heeft nu een eerste single uit.

Met invloeden van onder meer Dead Boys, Motörhead, The Replacements, Dr. Feelgood, Ramones, Barbarella (de film), Status Quo en Chuck Berry presenteert THE SONIC REDEMPTION zich als een rock-’n-roll trio zoals een rock-’n-roll trio moet zijn: vet, vuil, opwindend en geen franjes. “Alle overtollig gewicht weggehakt, geen ‘kijk-eens-mama-zonder-handen’ gedoe”, geeft Dominique De Vos aan. “Met andere woorden: alle knoppen op stand ‘self destruct’ en volle bak vooruit. Primitieve rock-’n-roll die mikt op de onderbuik. Waarom? Daarom.”
Over de teksten: “Geen macho gelul over vrouwen en wel iets dat lijkt op fixatie voor B-films die zich afspelen in een bedwelmend scifi vacuüm.”

Ode aan de Ramones

Do Kopie

THE SONIC REDEMPTION bestaat naast ex-Southern Voodoo-frontman Dominique D. (zang en bas) uit jong geweld Jelle D. (gitaar) en krachtcentrale Bram D. (drums). “Onze eerste EP verschijnt na de zomer en is een ode aan de Ramones in die zin dat iedere song in exact hetzelfde tempo is als respectievelijk de eerste zeven songs op de Ramones debuutplaat. Om het nog wat spannender te maken zijn die zeven songs ook in dezelfde toonaard geschreven. Zomaar.”