... / Story's / Actueel / Het pagan metal instituut ARKONA kondigt met ‘Kob’’ hun aankomend album aan
Actueel

Updated 12/04/2023

Actueel

Het pagan metal instituut ARKONA kondigt met ‘Kob’’ hun aankomend album aan

Een van de meest boeiende bands in pagan metal, met name de aanhangers van de heidense tempel ARKONA, hebben eindelijk de aanstaande release aangekondigd van hun griezelige, boeiende negende studioalbum ‘Kob’’ dat wordt uitgebracht op 16 juni 2023 via Napalm Records.

Arkona - Foto: Edaliana Rennenkampf

Na vijf jaar stilte keert de band dus terug met acht onheilspellende nieuwe nummers die het volgende hoofdstuk in hun discografie vormen. Door hun muziek af te schilderen in het licht van heidense tradities, vertelt ‘Kob’' het verhaal van de afdaling van de mensheid in de apocalyps.

Arkona Kob cover

Vandaag heeft ARKONA de eerste single en het titelnummer van het album onthuld, samen met een indrukwekkende occulte muziekvideo. Onderstreept door Masha's verbazingwekkende schreeuwende zang en sombere soundscapes, vertelt de videoclip het verhaal van de mensheid die verder wordt weggeduwd van de vergeten overblijfselen uit het verleden, om vervolgens weer tot leven te worden gewekt en ter ruste gelegd.

ARKONA zegt over het aankomende album ‘Kob’’: “‘Kob'' is ARKONA's donkerste creatie tot nu toe. Conceptueel beschrijft het album de zes stappen van de afdaling naar de afgrond, waarbij elk van de nummers de belichaming is van elke stap. We nodigen iedereen uit om de waarheid van de 'Oorspronkelijke Duisternis’ te erkennen door geleidelijk in de wereld van de zwarte realiteit van de ‘Suïcidale Mensheid’ te duiken en die tegelijk de voorbode is van haar volledige vernietiging.”

Arkona Kob Luxe Houten Box

‘Kob’' zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Ltd. luxe houten kist (inclusief vlag, patch, hanger en zes verzamelkaarten) - gelimiteerd tot 300 exemplaren, exclusief Napalm Records Shop

Ltd. 2LP uitklaphoes zwart/wit gemarmerd vinyl (12" boekje (20p), Slipmat, Record Butler) - gelimiteerd tot 300 exemplaren, exclusief Napalm Records Shop

2LP uitklaphoes zwart vinyl

1 cd digihoes

Digitaal album

Vooraf bestellen kan HIER.