... / Story's / Actueel / KVELERTAK brengt met ‘Endling’ een nieuwe langspeler uit
Actueel

KVELERTAK brengt met ‘Endling’ een nieuwe langspeler uit

Je favoriete punk opgefokte, aan black metal grenzende, classic rock aanbiddende Noorse groep KVELERTAK is terug! Hun nieuwe album ‘Endling’ komt op 8 september uit via Rise Records/Petroleum Records. De band deelt tegelijk de video voor ‘Krøterveg Te Helvete’.

Kvelertak - Foto: Stian Andersen

Foto: Stian Andersen

"'Krøterveg Te Helvete' is een viering van de ondraaglijke niveaus van ontberingen van actief te zijn in een populaire rockband in 2023", zegt KVELERTAK.

Kvelertak Endling cover

Thematisch gaat het album verder op het pad van het veelgeprezen ‘Splid’ uit 2020 - dat personderscheidingen ontving van Stereogum, MetalSucks, Kerrang!, Revolver, Invisible Oranges, Blabbermouth, Guitar World en meer - door dieper in te gaan op lokale kennis en legendes, hoewel gitarist Vidar Landa vatte het het beste samen. "Op 'Endling' vertellen we de verhalen van de uitgestorven en stervende mannen en vrouwen van Noorwegen. Oude en nieuwe mythen, cultuur en rituelen komen tot leven - de folklore die niet past in het concept van een tv-serie. Vikingen en trollen zijn dat wel voor televisie. Dit is het echte werk".

"Toen de zon viel, op het moment dat de ossen worden losgemaakt, het pad volgend dat is uitgesneden door de voetstappen van Rasmus Vardal, kwamen de plunderaars van de rots weer aanrijden, schreeuwend dat Kielland dood is, lang leve Kielland!" roept de band uit.

‘Endling’ nu reeds bestellen kan HIER.