... / Story's / Actueel / HOAXED kondigt debuutalbum ‘Two Shadows’ aan voor 28 oktober 2022
Actueel

HOAXED kondigt debuutalbum ‘Two Shadows’ aan voor 28 oktober 2022

Bestaande uit zanger/gitarist Kat Keo en drummer Kim Coffel, HOAXED's overtreffende trap van stijlen - zware melodieuze rock met boeiende hooks, gothic ondertonen, onmiskenbare metal en tinten van americana - effenen de weg voor een unieke expressie die helemaal van henzelf is.

Hoaxed - Foto: Shimon Karmel

Foto: Shimon Karmel

HOAXED: ”Two Shadows, een griezelige plek waar dolende zielen zich thuis voelen, vormt een brug tussen het land van de levenden en het onrustige hiernamaals, waar je jezelf plotseling vindt in het gezelschap van twee schaduwen; jouw schaduw en een onheilspellende tweede schaduw."

‘Two Shadows’ stuwt, trekt zich terug en verleidt door zijn melodie-gedreven, breed gedragen muzikaal palet met goed in het gehoor liggende tracks als ‘The Call’, ‘Guilty Ones’ en ‘The Knowing’. Die doen dienst als cruciale lichtbakens die je naar het album leiden.

Hoaxed Two Shadows cover

Gevormd in Portland, Oregon, in 2020, verkent het duo Coffel en Keo al snel de buitenste grenzen van hun muzikale invloeden en stelt zijn artistieke ambities meteen bij. Na enkele vruchtbare studiosessies bracht het tweetal in februari 2021 in eigen beheer een eerste EP met vier nummers uit. Met de fascinerende, door alles heen schijnende betovering van videosingle ‘Candle Master’, trok het tweetal de aandacht van Relapse Records, dat HOAXED in 2021 tekende. En nu is er dus ‘Two Shadows’.

‘Two Shadows’ komt op 28 oktober uit op elpee/cd/cassette en digitaal. Fysieke exemplaren zijn beschikbaar via Relapse.com HIER. Digitale downloads/streaming en vooraf opslaan HIER.