... / Story's / Actueel / Metalband FOR I AM KING dropt gloednieuwe single-video ‘Liars’
Actueel

Metalband FOR I AM KING dropt gloednieuwe single-video ‘Liars’

De Nederlandse metalband FOR I AM KING (FIAK) heeft vanochtend zijn eerste nieuwe single in vier jaar tijd uitgebracht, getiteld ‘Liars’. FIAK’s vorige (en meest recente) muzikale wapenfeit was het tweede album ‘I’ uit 2018, de opvolger van debuutalbum ‘Daemons’ uit 2016. Op ‘Liars’ is de nieuwe drummer Ivo Maarhuis (ex-Izegrim) te horen, die de vorige drummer Jaap Relou vervangt.

For I Am King - Foto: Tim Tronckoe

Foto: Tim Tronckoe

For I Am King Liars cover

Gitarist Koen Scheepens: "De afgelopen jaren waren vreemde jaren voor ons allemaal. De constante onzekerheid of shows wel of niet door konden gaan trokken een behoorlijke wissel. Toch heeft die periode er ook voor gezorgd dat we de ruimte kregen om keihard aan nieuwe muziek te werken en daar volop de tijd voor te nemen. Dit resulteerde in ons beste, hardste en meest gedetailleerde werk tot op heden. Met enorm veel zin en enthousiasme kunnen we weer vooruitkijken naar periodes vol optredens en nieuwe muziek.”

Frontvrouw Alma Alizadeh: "De release van ‘Liars’ staat voor ons symbool voor het begin van een nieuwe periode. We laten de coronapandemie achter ons, en starten een nieuw fantastisch hoofdstuk: we zijn terug en gaan harder dan ooit!"