... / Story's / Actueel / Hoekige powerpop van BADBART smaakt naar meer
Actueel

Updated 02/06/2023

Actueel

Hoekige powerpop van BADBART smaakt naar meer

Een stuiterende baslijn onder een dansbare beat, een hoekige gitaarriff met de voet op het distortionpedaal, een tekst als een surreëel poëtisch pamflet en een vette solo als onverwacht toetje. ‘Patrijspoort Naar De Hel’ is de derde single van multi-instrumentalist BADBART en hij geeft er opnieuw een stevige lap op.

Patrijspoort Naar De Hel Hoes

In zijn volstrekt eigen universum creëert de Belgische BadBart (aka Jelle De Vos) een wereldje waar het goed toeven is en waarin invloeden uit verschillende tijdsgewrichten merkbaar zijn. In ‘Patrijspoort Naar De Hel’ mengt de duivel-doet-al op heel eigen wijze eighties-pop en strakke rock anno 2023. Het resultaat is een absurd liefdeslied over de romance tussen een vrouw die onderweg is naar de hel en een verwarde duivel die twijfelt of hij nu al dan niet opgelicht wordt.

Badbart Persfoto

BadBart is een popfanaticus met distortionpedaal, een heldendichter zonder woordenboek, een chaoot zonder kaart. Hij speelde als multi-instrumentalist terug alles zelf in en nam ook de productie voor eigen rekening. En er is ook een videoclip die hij zelf helemaal in mekaar bokste en die perfect aansluit bij de ‘ik-doe-alles-lekker-zelf’ attitude die hem typeert.

Samengevat: sfeer, absurdisme en een meebrulbaar nummer. Losgeknoopt en ongedoopt!

‘Patrijspoort Naar De Hel’ is beschikbaar op alle grote streaming-sites.