... / Story's / Actueel / IBARAKI’s debuutalbum ‘Rashomon’ is nu uit
Actueel

Updated 09/05/2022

Actueel

IBARAKI’s debuutalbum ‘Rashomon’ is nu uit

Om de release van het langverwachte debuutalbum ‘Rashomon’ kracht bij te zetten, heeft IBARAKI een nieuwe video uitgebracht. "'Kagutsuchi' is het keerpunt in mijn relatie tot black metal", vertelt Trivium-zanger/gitarist Matthew Kiichi Heafy over zijn nieuwe project.

Heafy

‘Kagutsuchi' (met bas-solo van Trivium-bassist Paolo Gregoletto) is een zeer belangrijk nummer in de geschiedenis van het project. "Voordat ik dit stuk maakte, dacht ik dat ik me aan alle stijlfiguren van de black metal-traditie moest houden”, vertelt Heafy. “Ik geloofde niet dat ik in staat was om mijn naam te hechten aan iets dat legitiem black metal mocht worden genoemd. De vriendschap met Ihsahn en hem als mentor hebben, lieten me inzien dat trouw zijn aan jezelf veel belangrijker is dan trouw zijn aan een genre. Ihsahn maakte mijn geest vrij en moedigde mij aan om de tools te scherpen die nodig waren om met IBARAKI te beginnen."

Opvallend: De gitaartracks dateren eigenlijk van 2010/2011. “Dit album is een auditieve tijdcapsule van mijn reis om Ibaraki te creëren. 'Kagutsuchi' was het eerste nummer dat ik schreef nadat ik onder de voogdij van Ihsahn was begonnen."

Rashomon 1080X1080

'RASHOMON' is verkrijgbaar op CD, vinyl, cassette en in een bundel met T-Shirt + CD.

Bestellen kan HIER