... / Story's / Actueel / IDEALUS MAXIMUS stelt nieuwe plaat voor – GNOME zorgt voor de juiste support
Actueel

IDEALUS MAXIMUS stelt nieuwe plaat voor – GNOME zorgt voor de juiste support

Op zaterdag 5 maart 2022 stelt het instrumentale rockrifftrio IDEALUS MAXIMUS zijn nieuwe plaat ‘Loofbos’ voor in Muziekclub N9 in Eeklo. GNOME is eveneens van de partij om hun labelgenoten bij Polderrecords te ondersteunen. Het Antwerpse powertrio geeft ons al een voorsmaakje met de single/video ‘Ambrosius’ van hun album ‘King’ dat op 6 mei 2022 in de winkels ligt.

Gnome Press Pic 2022 PR

GNOME combineert meezingbare hooks, een muur van gitaren, dreunende drums en donderende bassen met avontuurlijke ritmische twists. Het resultaat is een uitgekiende geut hardrock, prog en stonerrock. Na het succes van debuut ‘Father Of Time en een reeks gesmaakte optredens in Europa legt de band de lat hoger met hun tweede album 'King'. Ze klinken groter en vuiler met meer zang (o.a. door special guest Oskar Logi van The Vintage Caravan) maar verliezen ‘de gouden riff’ nooit uit het oog. ‘King’ werd opgenomen tussen lockdowns door in het najaar van 2020 bij Rockstar Recordings met Frank Rotthier. Het album verschijnt op 6 mei 2022 via Polderrecords.

IM
IM Album

IDEALUS MAXIMUS werd opgericht in 2004 door Fanio (drums), Erik (gitaar) en Pablo (bas). In 2009 brachten ze hun eerste EP uit en speelden ontelbare optredens. In 2014 volgde het titelloze debuutalbum in eigen beheer. Na een hiatus van zes jaar brengt Idealus Maximus op 4 maart 2022 het nieuwe album 'Loofbos' uit via Polderrecords. De live presentatie volgt een dag later.  

 

 

De releaseshow vindt plaats in Muziekclub N9 in Eeklo. Tickets voor de concertavond vind je HIER.