... / Story's / Actueel / GHOST gaat profetische tour op met nieuwe single ‘Twenties’
Actueel

Updated 02/03/2022

Actueel

GHOST gaat profetische tour op met nieuwe single ‘Twenties’

Op 11 maart 2022 verschijnt ‘Impera’, het langverwachte vijfde album van GHOST. Vandaag loste de band rond Tobias Forge de derde single ‘Twenties’, een opvallende stijlbreuk met de vorige single ‘Call Me Little Sunshine’.

Het meedogenloze en voortstuwende ‘Twenties’ staat in schril contrast met zijn Pre-IMPERA-voorganger, het eerder griezelige en hypnotiserende ‘Call Me Little Sunshine’. De apocalyptisch profetische sfeer van ‘Twenties’ sluit, hoe incidenteel ook, nauw aan bij de historische gebeurtenissen die zich vandaag op het wereldtoneel ontvouwen.

Ghost 1

‘Impera’ werd geproducet door Klas Åhlund en gemixt door Andy Wallace. Thematisch neemt het album een flinke sprong vooruit in de tijd ten opzichte van het vorige album dat zich in de tijd van de Zwarte Pest afspeelde. In de loop van de 12 nummers van ‘Impera’ komen rijken op en gaan ze weet teniet, creëren would-be messiassen hun hype (zowel financieel als spiritueel) en worden profetieën uitgesproken. Het album is het meest ‘actuele’ uit de Ghost-catalogus en speelt zich af tegen een hypnotiserende en donkergekleurde melodische achtergrond.

Ghost 2

Onder de vlag van 'IMPERATOUR' brengt GHOST hun duistere extravaganza naar de Europese arena's. Uncle Acid & The Dead Beats en Twin Temple zorgen voor de nodige support.

 

17/04/2022 – Ahoy, Rotterdam (NL)

Tickets voor Ahoy  koop je HIER.

03/05/2022 – Vorst Nationaal, Brussel (B)

Tickets voor Vorst Nationaal koop je HIER.