... / Story's / Actueel / IGNITE stelt racisme aan de kaak met nieuwe single
Actueel

Updated 17/02/2022

Actueel

IGNITE stelt racisme aan de kaak met nieuwe single

IGNITE heeft opnieuw een single van hun op stapel staande titelloze album, dat op 25 maart 2022 verschijnt via Century Media, gelost. ‘This Day’ ondertussen al de vierde single die de release van de officiele plaat voorafgaat.

Ignite

IGNITE speelt op zondag 14 augustus 2022 op de Alcatraz-festivalweide en doet dat met een nieuw album onder de arm. Op 25 maart 2022 verschijnt hun volgende plaat die titelloos wordt. “De nieuwe single ‘This Day’ stuurt een hoopvolle oproep tot eenheid de wereld in”, deelt zanger Eli Santana mee. “De song is een ongefilterde reactie op de alom krioelende raciale spanningen van de afgelopen jaren.”

Bassist Brett Rasmussen liet eerder al opmerken dat er zeer hard gewerkt is aan de neiuwe plaat. “Ik heb me nooit eerder zo opgetogen gevoeld over een Ignite-album. Het voelt ongelooflijk goed om zo hard aan een project te werken en het hele plan uit te zien komen zoals je had verwacht.’

Tracklist

Ignite Album
 1. Anti-Complicity Anthem
 2. The River
 3. This Day
 4. On The Ropes
 5. The Butcher In Me
 6. Call Off The Dogs
 7. The House Is Burning
 8. Enemy
 9. State Of Wisconsin
 10. Let The Beggars Beg
 11. After The Flood (cd bonustrack)

De nieuwe titelloze studioplaat wordt uitgebracht op 25 maart en is beschikbaar voor PRE-ORDER als cd digipak, 180 g vinyl in verschillende kleuren en op alle digitale platforms.