... / Story's / Actueel / ANNIHILATOR geeft aftrap van re-release-campagne met ‘Metal II’
Actueel

ANNIHILATOR geeft aftrap van re-release-campagne met ‘Metal II’

Met de release van ‘Metal II’ geven ANNIHILATOR en earMUSIC de aftrap voor de heruitgave van (bijna) de volledige ANNIHILATOR-backcatalogus. Om de heropgenomen en hermixte versie van ‘Metal’ (origineel uit 2007) extra onder de aandacht te brengen, heeft earMUSIC nu de single ‘Couple Suicide’, met Danko Jones en Angela Gossow, uitgebracht.

In totaal zullen de komende jaren 18 ANNIHILATOR-platen via earMUSIC worden heruitgebracht. De uitgebreide campagne zal gepaard met speciale edities, bonusmateriaal, exclusieve en niet eerder uitgebrachte nummers. Met de geplande re-releases komen band en label tegemoet aan de vraag van veel fans om de voorheen niet of niet meer beschikbare ANNIHILATOR-backcatalogus opnieuw uit te brengen.

Collage53

Dave Lombardo en Stu Block

Annihilator Metal II Vinyl 2LP Autographed 2562641 1024X1024

‘Metal II’ valt meteen op aangezien alles volledig opnieuw werd opgenomen en gemixt (door Mike Fraser, bekend van o.a. AC/DC en Aerosmith) in een nieuwe line-up met niemand minder dan Dave Lombardo (Slayer, Grip Inc., …) op drums en Stu Block (Into Eternity, Iced Earth) op zang. De lijst met gastbijdragen op het album oogt overigens best indrukwekkend met onder meer Willie Adler (Lamb of God), Alexi Laiho (Children of Bodom), Steve ‘Lips’ Kudlow (Anvil), Dan Beehler en Allan Johnson (Exciter), Jesper Strömblad (In Flames), Corey Beaulieu (Trivium) en Jeff Loomis (Nevermore).

‘Metal II’ is opgedragen aan de nagedachtenis van Eddie Van Halen en Alexi Laiho (CoB). Het album is verkrijgbaar als cd digipack, 2-lp in zwart en transparant oranje vinyl en digitaal.

Angela Gossow en Danko Jones

Over ‘Couple Suicide' en de samenwerking met Angela en Danko vertelt Jeff Waters het volgende: “Ik ben een enorme fan van Danko en Angela. Hij is een stoere rocker annex punkrocker met een beetje pop en metal erin, en hij is een coole gast. Angela was de koningin van haar genre, ik hield van haar stem in Arch Enemy. Haar vocal pairing is zo tegenstrijdig en tegengesteld binnen het zangspectrum dat het wel cool moet zijn. En dat is het ook!"

Tracklist

 1. Chasing The High (ft. Willie Adler, Lamb Of God)
 2. Downright Dominate (ft. Alexi Laiho, Children of Bodom)
 3. Army Of One (ft. Steve ‘Lips' Kudlow, Anvil)
 4. Couple Suicide (ft. Danko Jones en Angela Gossow)
 5. Heavy Metal Maniac (ft. Dan Beehler, Exciter en Allan Johnson, Exciter) – coversong
 6. Haunted (ft. Jesper Strömblad, In Flames)
 7. Romeo Delight - coversong
 8. Detonation (ft. Jacob Lynam, Lynam)
 9. Clown Parade (ft. Jeff Loomis, Nevermore)
 10. Smothered (ft. Anders Björler, The Haunted)
 11. Kicked (ft. Corey Beaulieu, Trivium)