... / Story's / Actueel / IMPERIAL TRIUMPHANT kondigt nieuwe plaat en concerten in Nederland en België aan
Actueel

Updated 21/05/2022

Actueel

IMPERIAL TRIUMPHANT kondigt nieuwe plaat en concerten in Nederland en België aan

De Amerikaanse experimentele metalband IMPERIAL TRIUMPHANT heeft de release van hun full album ‘Spirit of Ecstasy’ aangekondigd. De nieuwe plaat van de New Yorkse band komt op 22 juli 2022 uit via Century Media Records.

Trium

Foto: Alex Krauss

Om de album-aankondiging extra kracht bij te zetten heeft IMPERIAL TRIUMPHANT meteen het nieuwe nummer ‘Maximalist Scream (feat. Snake/Voivod)’ uitgebracht. “Mysterieuze sferen, heilige riten en kennis leiden tot technische wonderen”, legt de band uit. “Door de massa naar een eindige horizon te leiden, reizen alle wegen in dualiteit. De grens tussen echt en illusie is wazig, terwijl de laatste schreeuw van de waarheid wordt vernietigd door het zo groteske kwaad. Het verandert in een eenzame rijder die de verboden duisternis in reist …”

Trium 2

‘Spirit of Ecstasy’ is de opvolger van ‘Alphaville’ uit 2020 en de live-plaat ‘An Evening With Imperial Triumphant’ uit 2021. Net als zijn voorgangers telt het album een ​​handvol speciale gasten waaronder Kenny G op sopraansaxofoon, Max Gorelick op leadgitaar, Snake (Voivod) op zang en Alex Skolnick en Trey Spruance (Mr Bungle) op leadgitaar en jazzlegende Percy Jones op basgitaar. Het album wordt uitgebracht als limited CD (mini-gatefold), gatefold 2LP & LP-Booklet en op alle digitale platforms.

Pre-orders zijn vanaf vandaag beschikbaar HIER.

Live

20/08/2022 - Métal Méan, Méan (BE)

29/09/2022 – Merleyn, Nijmegen (NL)