... / Story's / Actueel / IOTUNN maakt een akoestische reis doorheen ‘Access All Worlds’
Actueel

IOTUNN maakt een akoestische reis doorheen ‘Access All Worlds’

Het Deense IOTUNN heeft de zware death metalgitaren even aan de kant gelaten om een akoestische reis te maken doorheen het album ‘Access All Worlds’ dat begin vorig jaar verscheen. Het resultaat is verrassend dankzij de sfeervolle en ingetogen aanpak met soms bevreemdende kosmische invloeden.

IOTUNN Accessallworlds Anacousticvoyage

“Het afgelopen jaar was een ongelooflijke ervaring dankzij de enorme steun die we van over de hele wereld hebben gekregen na de release van 'Access All Worlds'”, luidt het in een statement van de band. “We wilden het éénjarige bestaan van het album met iets unieks vieren. Vorig jaar hebben we een akoestische live medley-video uitgebracht en we hebben ondertussen een heel aantal verzoeken gekregen om deze uit te brengen voor digitale download en stream. Sommigen schreven ons dat dit hen naar ons album heeft geleid. En dat inspireerde ons dan weer om er een kosmisch en avontuurlijk arrangement van te maken.”

‘Access All Worlds - An Acoustic Voyage’ werd opgenomen en geprogrammeerd in Kopenhagen in november 2020 en in West-Jutland + de Faeröer in december/januari 2021/2022 in de IOTUNN Studio.

Het nummer is beschikbaar op alle digitale platforms (en hieronder)