... / Story's / Actueel / DEE SNIDER ontroert met ‘Stand’ - Video toont beelden van ‘America’s Deadliest Rock Concert: The Guest List’
Actueel

Updated 25/02/2022

Actueel

DEE SNIDER ontroert met ‘Stand’ - Video toont beelden van ‘America’s Deadliest Rock Concert: The Guest List’

DEE SNIDER werd onlangs geïnterviewd voor een nieuwe REELZ-documentaire over de nasleep van een van de meest gruwelijke tragedies in de muziekgeschiedenis, beter bekend als The Station Nightclub Fire. Op de soundtrack van ‘America's Deadliest Rock Concert: The Guest List’ staat 'Stand', een van de meest oprechte, ontroerende nummers van Dee's nieuwste album ‘Leave A Scar’. Ter ere van de verloren levens onthullen DEE SNIDER en The Guest List-regisseur/producer David Bellino met trots een gloednieuwe videoclip voor ‘Stand’, met onvergetelijke beelden uit de documentaire zelf.

De docu presenteert de persoonlijke verhalen van levens die voor altijd zijn veranderd door de tragische brand in de nachtclub Station, waarbij 100 mensen omkwamen en meer dan 200 gewond raakten. DEE SNIDER trad op in de nachtclub Station en speelde een belangrijke rol bij het samenbrengen van collega-artiesten voor een benefietconcert voor de overlevenden en de families van de slachtoffers. “Niemand zou moeten sterven omdat ze een band willen zien en willen luisteren naar de muziek waar ze van houden”, beklemtoont Dee. “Niemand mag voor het leven getekend zijn, kreupel worden of zijn kinderen wees laten worden vanwege hun liefde voor rock-n'-roll. Deze documentaire dient niet alleen als een herinnering aan deze ongelooflijke tragedie, maar werpt ook een licht op een verbazingwekkende groep mensen die een ondoorgrondelijk verlies hebben geleden en hun immense verdriet hebben overwonnen.”

Image002

DEE SNIDER over de video: "Hoewel ik 'Stand' niet heb geschreven voor de documentaire, past het perfect. Dé tragedie van die gruwelijke nacht was het verachtelijke gebrek aan steun voor een gemeenschap in nood. 'Stand' wijst op het belang voor ons allemaal om deze momenten van wanhoop te herkennen en er iets aan te doen. Don't leave your mark ... leave a scar!