... / Story's / Actueel / BLIND CHANNEL maakt zich op voor de release van hun langverwachte nieuwe album 'Lifestyles of the Sick & Dangerous'
Actueel

BLIND CHANNEL maakt zich op voor de release van hun langverwachte nieuwe album 'Lifestyles of the Sick & Dangerous'

BLIND CHANNEL heeft de derde single van het aankomende album 'Lifestyles Of The Sick & Dangerous' uitgebracht, getiteld ‘Bad Idea’, samen met een bijbehorende videoclip. Over het nieuwe nummer: "‘Bad Idea’ is een serenade van zelfmedelijden en een mislukte verontschuldiging. In de tekst worden we persoonlijk en graven we dieper dan ooit. Het lied kwam vele jaren geleden tot leven, toen relaties op een erg lelijke manier eindigden en het enige waar je aan kon denken was: ‘Nou, ik heb je gewaarschuwd’."

Blind Channel Lifestyles Of The Sick And Dangerous

Over BLIND CHANNEL:

‘Rohkea rokan syö’, of om dit Finse gezegde losjes te vertalen: 'Fortune Favors The Brave’. Echt, niemand is - althans volgens de band zelf - moediger geweest dan BLIND CHANNEL. Ze concentreren zich intens op hun missie om hun aanstekelijk woeste nu-metal buiten de Finse taalkundige beperkingen waar deze moed in verankerd, is te verspreiden. De zeskoppige band vecht zich een weg naar de wereldwijde mainstream en heeft altijd hun invloeden omarmd: van nu-metal iconen tot pop- en hiphopreuzen, het maakt allemaal deel uit van het DNA van BLIND CHANNEL. Waar ligt hun lot besloten? Ze zijn alleen geïnteresseerd in trouw zijn aan zichzelf terwijl ze ijverig op zoek gaan naar de sleutels om de deuren van succes te ontgrendelen. BLIND CHANNEL weet dat ze iets te bieden hadden. "Niet alleen de ‘moderne ellende’ die de wereld teistert," zoals Joel het uitdrukt, "maar ook bewijzend dat we meer konden leveren dan het publieksvriendelijke anthem van 'Dark Side'.'Lifestyles of the Sick & Dangerous’ is een  brutale, maar oprechte weergave van ons leven, ondersteund door onze kenmerkende meedogenloze ‘gewelddadige popmuziek’." Naast een knipoog naar het Good Charlotte-nummer ‘Lifestyles of the Rich & Famous’, is het vooral een rechtvaardige intentieverklaring van BLIND CHANNEL zelf.

'Lifestyles of the Sick & Dangerous' is beschikbaar HIER.

Blind Channel 2022