... / Story's / Actueel / HAMMERFALL releast derde single van nieuw album - 'Hammer Of Dawn' nu in de winkel
Actueel

Updated 25/02/2022

Actueel

HAMMERFALL releast derde single van nieuw album - 'Hammer Of Dawn' nu in de winkel

Op vrijdag 25 februari 2022 laat HAMMERFALL het langverwachte studioalbum ‘Hammer Of Dawn’ eindelijk op de wereld los. Als voorproefje heeft de Zweedse heavy metalband de single ‘Brotherhood’, een muzikaal eerbetoon aan hun trouwste fans, uitgebracht.

‘Brotherhood’ is de derde single van ‘Hammer Of Dawn’ en een ode aan The Templars Of Steel zoals de fans die de band door dik en dun hebben gesteund, zich noemen. Het is ook een interne knipoog naar elkaar, als erkenning voor de zeer hechte band die de bandleden met elkaar hebben, vooral tussen gitarist Oscar Dronjak en zanger Joacim Cans wiens broederschap al in 1996 begon.

HF2

Foto: Tallee Savage

Opnieuw hebben ze de hulp ingeroepen van de ervaren videomaker Patric Ullaeus om hen te helpen de essentie van het nummer vast te leggen. Samen hebben ze een video gemaakt die perfect aansluit bij het sentiment van het nummer. Met de hulp van de kinderen van de bandleden, die de schijnwerpers stelen met hun cameo's in de video, is het duidelijk dat die band van broederschap niet alleen tussen de bandleden zelf is, maar ook met hun kinderen en hun fans.

Hammer

Joacim Cans over ‘Brotherhood’: “Een fantastisch muziekstuk en albumopener ter ere van de grootste fans ter wereld: The Templars of Steel! Zonder hen zouden we hier niet zijn! De video voor het nummer bevat zowel "The Metal Dads" als de "HF Teens" en laat echt zien hoeveel plezier we samen hebben, zowel op als naast het podium."

Oscar Dronjak voegt toe: “De tot nu toe uitgebrachte singles waren een goede maatstaf, maar ‘Brotherhood’ omvat alles wat ons heeft gemaakt tot wat we nu zijn. Snel en furieus, melodieus en meeslepend, 100% klassieke HAMMERFALL Heavy Metal!“