... / Story's / Actueel / BLIND CHANNEL releaset nieuwe single en trekt door Europa met I PREVAIL
Actueel

Updated 25/02/2023

Actueel

BLIND CHANNEL releaset nieuwe single en trekt door Europa met I PREVAIL

Na de release vorig jaar van hun jongste full album ‘Lifestyles Of The Sick & Dangerous’ en reeks succesvolle optredens – onder meer in het voorprogramma van Electric Callboy – trapt de Finse posthardcoreband BLIND CHANNEL 2023 af met een nieuwe tour. Om dat te vieren, brengt de band de nieuwe ‘stand-alone’ single ‘Flatline’ uit.

"Dit is het begin van het volgende hoofdstuk van onze carrière”, merkt BLIND CHANNEL op. “'Flatline’ is Blind Channel op steroïden. We hebben de energie van de 130 shows van vorig jaar in één nummer gevat. De song is geschreven met het songwriterduo Blyne (David Guetta, Robin Schuldz, …) en ieen van de zwaarste nummers die we ooit hebben gemaakt. Als je de ups en downs beu bent, kan dit nummer je misschien helpen."

Blind Ch

BLIND CHANNEL – Foto: Natalia Pastakeda

Eurovisiesongfestival

BLIND CHANNEL werd opgericht in 2013 in Oulu, Finland. Vocalisten Niko en Joel Hokka, drummer Tommi Lalli, gitarist Joonas Porko en bassist Olli Matela (en later DJ/percussionist Alex Mattson) waren meteen vastberaden: groot worden of naar huis gaan. Gelukkig werd het de eerste optie toen ze hun weg vonden naar het podium van Eurovision nadat ze hadden deelgenomen aan de Uuden Musiikin Kilpailu (UMK). Door die wedstrijd te winnen en met de nu-metal-song ‘Dark Side’. uiteindelijk zesde te worden op het Eurovisiesongfestival in 2021,brak de band door in Europa.

Het Eurovisiesongfestival is echter niet de kern van het verhaal. Voor Blind Channel was het een springplank naar het grotere geheel. Met ‘Lifestyles Of The Sick & Dangerous’ zetten ze hun naar eigen zeggen ‘gewelddadige popmuziek’ op de kaart, maar ook dat is vooral een rechtschapen intentieverklaring: dit is nog maar het begin ...

Live data

Binnenkort vat BLIND CHANNEL een nieuwe EU/VK-tour aan als special guests van I PREVAIL. Na deze tocht voegt het sextet zich opnieuw bij Electric Callboy voor hun TEKKNO World Tour. Later dit jaar trekken ze naar de VS gaan voor Lacuna Coil's West Coast Tour 2023.

12/03/2023 – Melkweg, Amsterdam (NL)

14/03/2023 – Trix, Antwerpen (BE)

15/03/2023 – 013, Tilburg (NL)