... / Story's / Actueel / ELEGANT WEAPONS - met Ronnie Romero en Richie Faulkner - komt (eindelijk) naar buiten met muziek
Actueel

ELEGANT WEAPONS - met Ronnie Romero en Richie Faulkner - komt (eindelijk) naar buiten met muziek

Vorig jaar raakte bekend dat Rainbow-zanger Ronnie Romero, Judas Priest-gitarist Richie Faulkner, Uriah Heep-bassist Dave Rimmer en Accept-drummer Christopher Williams samen de nieuwe band ELEGANT WEAPONS hadden opgericht. Met de single/video ‘Blind Leading The Blind’ is er nu eindelijk een voorproefje van de muziek die deze ‘all star’ band in petto heeft.

"De video geeft een eigenzinnige en stilistische weergave van de betekenis van het nummer", legt Faulkner uit. "De hoofdpersoon wordt dronken van de macht die hem wordt gegeven door mensen die hem vertrouwen. Pas later achterhalen ze de waarheid. Wanneer de macht wordt weggenomen, wordt hij gezien voor wat hij werkelijk is."

EW2

Live op GMM

EW3

ELEGANT WEAPONS' debuutalbum ‘Horns For A Halo’ komt uit op 26 mei 2023 via Nuclear Blast. De plaat werd geproducet door Richie’s Priest-collega Andy Sneap. Rex Brown (Pantera) en Scott Travis (Judas Priest) spelen mee op het album. Kort na de release trekt de band de wijde wereld in.“We kijken er erg naar uit”, aldus Richie. “Onze eerste tourdata vinden plaats in Europa vanaf juni 2023. Fans kunnen zware nummers verwachten met pakkende melodieën, geweldige zang en veel riffs. We leven er allemaal erg naartoe om de nummers live te spelen.”

ELEGANT WEAPONS beleeft zijn 'live' vuurdoop op donderdag 15 juni op GRASPOP METAL MEETING! 

‘Aan de hardere kant’

EW5

Muzikaal omschrijft de gitarist het als ‘een mix van Jimi Hendrix, Priest, Sabbath, Ozzy solo en Black Label Society, maar met veel melodie, een beetje old school en modern tegelijk. Er zijn veel gitaarsolo's en de nummers zijn aan de hardere kant.’

ELEGANT WEAPONS een project noemen is verkeerd. Het is een echte band met en veelbelovende/lange carrière in het verschiet. “We zijn allemaal toegewijd om deze band een zo lang mogelijk leven te geven. Liveshows, tours en toekomstige albums. Gaandeweg meegroeien met de fans. Het schrijfproces voor het tweede album is al aan de gang.”