... / Story's / Actueel / LEGION OF THE DAMNED brengt nieuw album ‘The Poison Chalice’ uit
Actueel

LEGION OF THE DAMNED brengt nieuw album ‘The Poison Chalice’ uit

Het LEGIOEN doodt opnieuw! Nederlandse thrash veteranen LEGION OF THE DAMNED zijn opnieuw een alliantie aangegaan met de verslindende diepten van black en death metal en laten op 26 mei 2023 andermaal een boos beest los met ‘The Poison Chalice’, via Napalm Records. Het versnipperende monster levert een pikzwart brouwsel en martelt duistere zielen in demonische onderwerelden!

Legion Of The Damned - Foto: Stefan Heilemann

Foto: Stefan Heilemann

LEGION OF THE DAMNED heeft een eerste single en video ‘Beheading of the Godhead’ uitgebracht. De intense officiële videoclip is gemaakt door het gerenommeerde videoproductiebedrijf Grupa 13 en onderscheidt zich als een van de beste video's uit hun carrière. Het nummer neemt de luisteraar rechtstreeks mee in de geest van een demonische magiër die de diepste angsten van de mensheid verzamelt en zichzelf in dezelfde sfeer als God plaatst.

Legion Of The Damned The Poison Chalice cover

‘The Poison Chalice’ komt tot leven door zijn vleugels binnen de eerste paar seconden uit te spreiden en duikt vervolgens met zijn hoofd in een helse storm voordat het tweede nummer ‘Contamination’ losbarst. Op de klassieke LEGION OF THE DAMNED manier is er geen ontsnapping mogelijk terwijl de volgende tracks je meedogenloos de afgrond inrijden.

Samen met producer Erwin Hermsen heeft de band in Toneshed Studio de poorten van de onderwereld gesloten en laten ze horen dat ze ook in 2023 meesters blijven van brute en onverbiddelijke death thrash metal!

Legion Of The Damned slipmat 2023

‘The Poison Chalice’ is beschikbaar in de volgende formaten:

1 LP uitklaphoes Glow In The Dark vinyl met slipmat - strikt beperkt tot 300 exemplaren wereldwijd. Exclusief Napalm Records Shop

1 LP uitklaphoes lichtgroen transparant - strikt gelimiteerd tot 300 exemplaren wereldwijd. EMP exclusief

1 LP uitklaphoes zwart vinyl

2 cd digipak inclusief bonus cd met live opnames van Eindhoven Metal Meeting 2022 en Dynamo Metal Fest 2020

Muziekcassette groen (strikt beperkt tot 100 exemplaren wereldwijd)

Digitaal album