... / Story's / Actueel / Je zal dezer dagen maar een (gemuilkorfde) metalband in Rusland wezen …
Actueel

Je zal dezer dagen maar een (gemuilkorfde) metalband in Rusland wezen …

Een paar weken terug contacteerde de Russische heavy metalband CONSTRICTOR Rock Tribune via Messenger met de vraag of we hun debuutalbum ‘Ravages Of Fate’ wilden recenseren. We vroegen de band om ons wat meer info te bezorgen, wat ook prompt gebeurde. En toen was er niets meer …

Constr

CONSTRICTOR is een heavy metalband uit Sint-Petersburg. Een gemeenschappelijke passie voor 80’s metal lag aan de basis van de klassieke thrash die we op hun eerste EP ‘Insanity’ te horen kregen. Na verloop van tijd begonnen de jongens met hun muziek te experimenteren. De sound evolueerde naar een mix van technisch verzorgde west coast thrash en ‘good old British heavy metal’, samengebald in een donker, maar melodieus geluid. De plaat werd goed ontvangen door fans en muziekmedia en dat zette het viertal dan weer aan om werk te maken van hun debuutlangspeler.

Ravages Of Fate

Constr ROF

Begin 2022 werd ‘Ravages Of Fate’ officieel uitgebracht. Op het album wordt de energie van thrash in combinatie met het melodieuze karakter van rock uit de jaren 70 verder uitgepuurd. Tekstueel snijdt CONSTRICTOR diepere en persoonlijkere thema’s aan. Het artwork is van de hand van de Canadese kunstenaar Hugh Syme die bekendheid vergaarde als ontwerper van alle RUSH-albumcovers sinds 1975 en ook  Rush's Starman logo creëerde. 

Het album kun je hier BESTELLEN.

Ook live weet CONSTRICTOR trouwens zijn streng te trekken. De band deelde eerder al het podium met onder meer Skull Fist, Evil Invaders, Suicidal Angels en Nervosa.

Stilte ...

We hadden graag wat meer achtergrondinformatie van het viertal vernomen, maar het voordien al bij al vlotte verkeer via digitale media hield een goeie week geleden abrupt op. Geen teken van leven meer noch van de band noch van hun Russisch label. Zijn ze afgesloten van de buitenwereld? Vindt de Russische internetwaakhond dat wij ‘uit het Westen’ bij voorbaat verdorven zijn? Hebben wij ‘de vraag te veel’ gesteld? De toekomst zal het uitwijzen, maar we weten ondertussen wel dat bands uit Rusland het vandaag niet onder de markt hebben, terwijl ze net als honderduizenden anderen ter wereld alleen maar hun favoriete muziek willen spelen. Rock Tribune houdt zich ver weg van alle politieke toestanden. Daarom steunen wij zowel Oekraïense als Russische bands. Omdat metal geen grenzen, kleuren of rassen kent. Alleen de muziek telt.