... / Story's / Actueel / Belgische band PATRONESS heeft eerste langspeler klaar
Actueel

Belgische band PATRONESS heeft eerste langspeler klaar

Op 4 juni 2022 debuteert de Belgische ‘dark blackened metalband’ PATRONESS met hun eerste langspeler die de titel 'Fatum' meekrijgt. De videoclip voor de eerste single ‘Undeceive’ is nu online.

PATRONESS is een in 2019 opgerichte doom/sludge/black metalband uit Antwerpen. Met hun ‘dark, blackened metal’ wil de band het gevoel van wanhoop en verlatenheid in deze wereld vertalen naar zinvolle, doordachte songs. PATRONESS liet voor het eerst van zich horen middels de EP ‘Pyre’ die verscheen net voor COVID de wereld in zijn klauwen kreeg.

Patroness

Fatum

Eg3xzdpi52c2mlgo

Eind 2021 nam de band hun eerste full lenth album ‘Fatum’ op. Samen met Yarne Heylen (Carnation, Project zero studio, Y-productions) verkennen ze nieuwe klanken en combineren ze intieme muziekstukken met zware riffs en cleane zang met wanhopige screams en grunts. De band neemt naar eigne zeggen ‘de luisteraar mee op een duistere trip, met een kleine glimp onbeeikbare hoop’. Ze omschrijven hun debuut graag als ‘groots en filmisch’. Het album wordt op 4 juni uitgebracht door Necktwister en zowel digitaal als op CD en dubbel-LP beschikbaar.