... / Story's / Actueel / JOE LYNN TURNER kondigt nieuw album ‘Belly Of The Beast’ aan
Actueel

Updated 25/08/2022

Actueel

JOE LYNN TURNER kondigt nieuw album ‘Belly Of The Beast’ aan

Joe Lynn Turner en Music Theories Recordings / Mascot Label Group hebben vandaag de wereldwijde release van het nieuwe album ‘Belly Of The Beast’ op 28 oktober 2022 aangekondigd. Van de titeltrack is meteen ook een video gelanceerd.

Joe Lynn Turner Alopecia

Na miljoenen platen te hebben verkocht en voor talloze fans te hebben gespeeld als frontman van enkele van de meest invloedrijke rockbands / artiesten in de geschiedenis (Rainbow, Yngwie Malmsteen's Rising Force, Deep Purple, Glenn Hughes, Mick Jones, Cher, Lita Ford, Billy Joel, Michael Schenker en Arjen Lucassen's Star One), spreekt de bekroonde songwriter en vocale meester Joe Lynn Turner nu zijn mening luid (en hard) uit op zijn elfde full album ‘Belly Of The Beast’. Door de krachten te bundelen met de iconische producer Peter Tägtgren (Hypocrisie, PAIN, Lindemann) keert de in New Jersey geboren krachtpatser terug met het soort heavy metal dat je niet alleen de vuist in de lucht laat gooien, maar ook aan het denken zet. Op ‘Belly Of The Beast’ brengt Turner de zwaarste muziek uit die hij ooit heeft opgenomen.

Belly Of The Beast

"Belly Of The Beast is een zin die we in de geschiedenis keer op keer hebben gehoord", merkt Joe Lynn Turner op. "Je kunt de sekten en corruptie over de hele wereld terugvoeren tot profetieën in de Bijbel. Het voelt alsof het dezer dagen tot volle wasdom komt. Als je naar het boek Openbaring kijkt, wel … daar is het. Ik heb me altijd verdiept in esoterische kennis, hermetisme, occultisme, bijbelonderzoek en eclectische filosofie. Ik ben gefascineerd door de ontdekking van verborgen mysteries. We zijn op dit eigenste moment verwikkeld in een echte spirituele oorlog. Het is goed tegen kwaad. We hebben allemaal een engel op de ene schouder en een duivel op de andere. We zitten in de buik van het beest, gevangen in het systeem en er is geen uitweg. Het album pakt dit thema aan."