... / Story's / Actueel / Belgische modern/nu metal band MANTAH brengt tweede single 'The Enemy' uit
Actueel

Belgische modern/nu metal band MANTAH brengt tweede single 'The Enemy' uit

In 2018 verliet Bart Vandeportaele Spoil Engine na een periode van acht jaar. Tijdens zijn tijd bij Spoil Engine stond hij op Wacken, Graspop, Summer Breeze, Pukkelpop, AB en nog veel meer. In de jaren daarna heeft hij zich zonder enige beperking gefocust op het schrijven van liedjes in zijn thuisstudio.

Mantah Band 2022

Vandeportaele begon samen te werken met zanger Sven Herssens (Fields of Troy) om het uitgesproken geluid te vinden waar ze naar zochten: zware, beukende muziek met pakkende, gevarieerde zang en melodieën. In het najaar van 2020 voegden Bert Nauwynck (Diecast Unit), Lothar Ryheul (Fields of Troy) en Dennis Wyffels (Lethal Injury / Bloodrocuted) zich bij het project en tilden de nummers naar een hoger niveau. Terwijl ze voor dit nieuwe project schreven en repeteerden, werd het monster echt en het was duidelijk dat ze deze tracks mee zouden kunnen nemen naar de opnamestudio en op het podium. MANTAH was geboren!

Mantah

Dit kwintet bekwame muzikanten groeide op met bands als Korn, Linkin Park en Slipknot. De invloed van de nu metal uit de jaren negentig is dan ook in hun nummers te horen. Ook hun liefde voor elektronische muziek wordt getoond. Ze schrikken niet terug voor het introduceren van breakbeats, samples of synths. MANTAH heeft een verzameling songs gecomponeerd die verteerbaar zijn voor elke 'metalhead'. Deze Belgische band voegt een modern geluid toe aan de huidige alternatieve metal scene. MANTAH zal in het najaar van 2022 op de podia schitteren. Hun eerste releaseshow staat gepland op 29 oktober 2022 in 'Club de B' in Torhout (België).

Mantah The Enemy cover

Zanger Sven Herssens: “Het nummer ‘The Enemy’ gaat over het overwinnen van onze innerlijke judas. Als mensen gaan we allemaal door dagelijkse druk, worstelingen en moeilijkheden die bij ieder van ons littekens achterlaten. We zien onszelf vaak als onze eigen ergste vijand. Voor de tweede keer op rij werkten we samen met fotograaf Bruno Dyserinck, die een fantastische visualisatie van het lyrische thema maakte.”

Gitarist Bart: “Dit is de laatste track die we schreven voordat we de studio in gingen. We waren nog op zoek naar een kort, krachtig nummer zonder moeilijke songstructuren. De focus voor deze song volledig op het creëren van een groovy ritmesectie. Bovendien wilden we veel nadruk op melodieuze, vocale hooks.”