... / Story's / Actueel / De andere wereld van THE PRETTY RECKLESS nu ook op plaat
Actueel

Updated 26/08/2022

Actueel

De andere wereld van THE PRETTY RECKLESS nu ook op plaat

Op 4 november 2022 kunnen we kennismaken met ‘Other Worlds’, het nieuwe en verrassende album van THE PRETTY RECKLESS met covers en alternatieve (akoestische) versies van eigen songs.

THE PRETTY RECKLESS maakt al sinds 2008 rock-'n-roll met als doel ook de nieuwe generatie overstag te laten gaan voor een portie harde, pretentieloze muziek. De Amerikaanse band viel meteen op door te kiezen voor vrouwelijke vocalen, een keuze die destijds – onteerecht – wenkbrauwen deed fronsen. Zangeres Taylor Momsen is niet alleen een opvallende verschijning, ze weet ook perfect hoe haar bluesy stemgeluid te gebruiken in de vaak compromisloze songs die haar bandleden ons door de strot rammen.

The Pretty Reckless Featured

Onverwachte covers

The Pretty Reckless Other Worlds

Op ‘Other Worlds’ levert het viertal akoestische opnames af, samen met enkele onverwachte covers en andere ideeën waarmee ze een nieuw terrein willen bestrijken. Zoals een opvallende akoestische vertolking van Elvis Costello's ‘(What's So Funny 'Bout) Peace, Love and Understanding’ en een luchtige herinterpretatie van Soundgarden's ‘Halfway There’ (met medewerking van Pearl Jam- en Soundgarden-drummer Matt Cameron). Multi-instrumentalist en producer Alain Johannes speelt gitaar op The Pretty Reckless' poëtische interpretatie van ‘The Keeper’, oorspronkelijk van Chris Cornell, terwijl David Bowie-pianist Mike Garson een opzwepend stukje piano speelt op ‘Quicksand’ van The Thin White Duke.

Uitgeklede versie

3162D4e W725 Afbeelding3

"We hebben lange tijd geprobeerd een alternatieve manier te vinden om muziek uit te brengen, inclusief de nummers waar we zelf van houden en die onze platen niet hebben gehaald", legt Momsen uit. "We hebben nu een manier gevonden om dit coherent te doen met ‘Other Worlds’. We zijn een rockband, dus er staan veel elektrische gitaren op onze platen. We hebben echter ongelooflijke feedback gekregen van fans op onze akoestische optredens, maar hebben die nooit eerder op een of ander formaat uitgebracht. Dat is nu veranderd met een uitgeklede versie van ons. Een versie die onze fans nog niet eerder hebben gehoord, maar het is en blijft The Pretty Reckless.”

Tracklist

 1. Got So High (Remix)
 2. Loud Love
 3. The Keeper (Feat. Alain Johannes)
 4. Quicksand (Feat. Mike Garson)
 5. 25 (Acoustic)
 6. Only Love Can Save Me Now (Acoustic)
 7. Death By Rock and Roll (Acoustic)
 8. Halfway There (Feat. Matt Cameron)
 9. (What's So Funny 'Bout) Peace, Love and Understanding
 10. Harley Darling (Acoustic)
 11. Got So High (Album Version)

Death By Rock And Roll Tour 2022

07/11/2022 – Popodium 013, Tilburg (NL)