... / Story's / Actueel / LOST BARON is klaar om de wereld te veroveren met nieuw album
Actueel

Updated 26/08/2022

Actueel

LOST BARON is klaar om de wereld te veroveren met nieuw album

Op 7 oktober 2022 verschijnt het ‘full’ debuutalbum van de Belgische band LOST BARON via POLDERRECORDS. ‘Dark Messiah’ zal beschikbaar zijn op grote streaming diensten, Bandcamp en cd. De vinyl versie volgt in het voorjaar van 2023.

LOST BARON startte in 2014 als een vierkoppige band met Jannick Verlinde (gitaar-zang), Bert Dewaele (gitaar-zang), Koen Huyghe (bas) en Dieter Lafaut (drums). Met een uitgesproken voorkeur voor alles wat heavy is, besloot het viertal een unieke mix van stoner en metal te creëren. In 2015 resulteerde dit in hun eerste ‘Kelder EP’. Deze EP deed hun fanbase groeien met zowel stonerdudes als metalheads en leverde hen veel lokale shows op. De volgende EP ‘Bastard Blood’ werd opgenomen en geproduceerd door Martin Furia (Destruction/Bark/…) en uitgebracht in 2017.

LB

Dankzij de wall of sound op deze plaat en de meer 'metal' georiënteerde benadering werd de plaat goed ontvangen met tal van optredens zoals Roadkill Festival, Trix Concerts (Your Highness support, Godsmack aftershow), Fleddypalooza (AB Brussel), Ieperfest, Antwerp Metal Fest, … tot gevolg. Het optreden in Fleddypalooza resulteerde in een live opgenomen videoclip voor 'Color The Blind'. In 2018 verscheen de videoclip van het nummer ‘Indifference’. Dit nummer staat niet op de originele ‘Bastard Blood' EP, maar is later toegevoegd aan de cd-versie.

DM

Dit jaar nam de band een nieuwe start. LOST BARON is nu een driedelig metalmonster bestaande uit Jannick Verlinde (gitaar-zang), Bert Dewaele (bas-zang) en Dieter Lafaut (drums). Met het nieuwe full album ‘Dark Messiah’, opnieuw opgenomen en geproduceerd door Martin Furia, is de band klaar om hun naam definitief te vestigen markeren in de wereld van de heavy muziek.