... / Story's / Concerten / POLDERRECORDS viert vijfde verjaardag met stevig feestje in 4AD
Concerten

POLDERRECORDS viert vijfde verjaardag met stevig feestje in 4AD

POLDERRECORDS is al vijf jaar lang een onafhankelijk Belgisch label voor de liefhebber van stevige muziek. Dat houten jubileum moeten dan ook gepast gevierd worden. Op zaterdag 4 maart 2023 brengt het label HEMELBESTORMER, CARNEIA, LOST BARON en DARQO mee naar Muziekclub 4AD in Diksmuide voor een hels verjaardagsfeest.

Labelbaas Tom Maene: “Vijf jaar zware plaatjes uitbrengen. Vriendschappen voor het leven gemaakt. Topmuzikanten leren kennen. Wat een prachtige Belgische scene hebben we! Tijd voor een feestje!”

Lostbaron 2022 PR

Het driekoppige LOST BARON komt op 4 maart de verjaardag van Polderrecords op gang trappen met hun langverwachte debuutplaat ‘Dark Messiah’, een steenhard album dat metal combineert met onder andere stoner, hardcore en sludge. Jannick Verlinde (gitaar, zang), Bert Dewaele (bas, zang) en Dieter Lafaut (drums) binden zich niet aan één genre. Het moet vooral hard zijn. De band mocht al op Roadkill Festival, Ieperfest, Antwerp Metal Fest en in Trix hun muur van geluid tentoonstellen.

DARQO 2019

DARQO is een noise-, doom-, sludgemonster uit de West-Vlaamse onderbuik. Rechttoe, rechtaan. Beklijvende muziek voor een verloren samenleving. Hun debuutplaat ‘NightsInTheScullery’ bezorgde al een eerste dreun in 2016 en bracht hen al eerder naar 4AD (met Elefant en Cocaine Piss). Vorig jaar brachten ze de opvolger ‘DawnOfTheMeek’ uit en ook dat was een klapper van formaat. 

CARNEIA 2020

Post-metalband CARNEIA, met leden van King Hiss en MIAVA, laat zich inspireren door bands als Tool en Faith No more. Carneia zet al sinds 2008 hard z’n tanden in het genre. Jan Coudron (King Hiss) is aanvoerder van het hevige viertal. Riffs komen van Jille Vandromme en Thomas Combes, de rolls van Joppe Vandewalle. Ondertussen hebben ze een enorme live-reputatie opgebouwd die ze onder andere naar Alcatraz bracht.

Hemelbestormer 2022 PR

HEMELBESTORMER sluit het feestje in Diksmuide in schoonheid af. Ze openen al sinds 2012 portieren naar andere universums met een mix van postrock, sludge, ambient, doom en black metal, maar de carrières van het vierkoppige monster rijken nog veel verder terug in het heelal. Hun jongste plaat ‘Collide & Merge’ (2021) is een album waarmee ze zichzelf overtroffen hebben. Ze mochten al Roadburn, Desertfest, GMM, Alcatraz en vele andere festivals mee de duisternis intrekken en brachten hun kosmisch gedonder ook al eens eerder naar 4AD.

Tickets en info vind je HIER.

Foto's © PolderRecords 

Web 2 Polder (1)