... / Story's / Actueel / KENNY WAYNE SHEPHERD maakt sociaal-politiek statement met nieuwe single (en album)
Actueel

Updated 22/09/2023

Actueel

KENNY WAYNE SHEPHERD maakt sociaal-politiek statement met nieuwe single (en album)

De Amerikaanse gitarist KENNY WAYNE SHEPHERD deelt met ‘Best Of Times’ de nieuwe single van het nieuwe album ‘Dirt On My Diamonds Vol. 1, verkrijgbaar vanaf 17 november 20 23 via Provogue Records/Mascot Label Group. Deze nieuwe single brengt een herdefinitie van de essentie van de blues in de moderne tijd en toont de essentie van het album, waarbij urban ondertonen worden gecombineerd met sociaal-politieke observaties, zonder de soulvolle diepte uit het oog te verliezen.

Ontstaan in de legendarische FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama, beschrijft Shepherds een reis van muzikale evolutie, met verhalen over verlies, verlossing en gedenkwaardige melodieën, geschreven door een eliteteam van songwriters. Zoals Shepherd het zelf omschrijft: “Elke plaat die ik maak is een momentopname. En dit was een heel bijzondere.”

Kws

Foto: Jim Arbogast

Sinds de release van zijn debuutalbum ‘Ledbetter Heights’ uit 1995 klinkt deze multi-platina bandleider nog altijd als de toekomst van de blues. Benader 'Dirt On My Diamonds Volume 1' niet met de verwachting twelve-bars op de automatische piloot te gaan horen. Je krijgt in plaats daarvan een salvo curveballs teruggekaatst. Van het moderne urban randje van 'Sweet & Low' tot de ‘luidsprekerscheurende’ productie van Shepherd en zijn partner-in-sound Marshall Altman. “Werken met Marshall is net als elke andere productieve relatie”, vindt de gitarist. “We bundelen onze krachten en versterken elkaar.”

De imperfecties van het leven

Zoals de titel van het album doet vermoeden, worden de rauwheid en de emotionele eerlijkheid van deze nieuwe nummers boven gitaarspektakel geplaatst (zelfs voor een van de meest talentvolle spelers uit de moderne scene). Van de leidende filosofie van 'Dirt On My Diamonds': “Het leven kent onvolmaaktheden, en zo heb ik het het liefst. Het zijn de imperfecties die het leven interessant maken. Ik wilde niet dat deze plaat duister of somber zou zijn”, meent Shepherd.  Mijn doel is altijd om muziek te maken waar mensen zich goed bij voelen, ongeacht waar het over gaat."

Tracklist

Kws2
  1. Dirt On My Diamonds
  2. Sweet & Low
  3. Best Of Times
  4. You Can't Love Me
  5. Man On A Mission
  6. Saturday Night's Alright For Fighting
  7. Bad Intentions
  8. Ease On My Mind