... / Story's / Actueel / KING'S X kondigt ‘Three Sides of One’ aan, eerste nieuwe studioalbum in 14 jaar
Actueel

KING'S X kondigt ‘Three Sides of One’ aan, eerste nieuwe studioalbum in 14 jaar

Het legendarische KING'S X, bestaande uit Doug Pinnick, Ty Tabor & Jerry Gaskill, is verheugd om de release van hun 13de studioalbum ‘Three Sides of One’ op 2 september 2022 aan te kondigen en dat verschijnt via InsideOut Music. Met de aankondiging komt ook de eerste nieuwe muziek van de band in de vorm van een eerste single, ’Let It Rain’.

King's X - Foto: Derek Soto

Foto: Derek Soto

Over het nieuwe album zegt Doug Pinnick: "Als ik eraan denk, voelt KING'S X aan als een paar oude beste vrienden die samenkomen, muziek spelen en plezier hebben, het is instinctief. Toen ik voor de plaat naar demobandjes van Jerry en Ty luisterde, kreeg ik een goed beeld van hoe gezegend ik ben om deel uit te maken van KING'S X. Wat ze deden op ‘Three Sides of One’ klonk zo goed. Want hoe bekend het ook overkomt, het is alsof ik in een nieuwe band zit.”

Ty voegt toe: “Deze keer zaten we bij elkaar, luisterden naar elkaars ideeën en zeiden gezamenlijk: ‘Laten we daaraan werken’. Het was het leukste album dat ik persoonlijk ooit in mijn hele leven heb opgenomen, punt uit."

Jerry vervolgt: “Ik zal deze creatieve periode voor altijd in mijn hart koesteren. Alles  verliep perfect."

Ongelooflijke chemie

King's X Three Sides Of One cover

In 2019 kwamen de leden samen in Black Sound Studio in Pasadena met de Emmy Award-winnende producer Michael Parnin om 'Three Sides of One' tot leven te brengen. Ondanks consistent touren, hadden ze sinds 2008 geen nieuwe LP meer uitgebracht. Desalniettemin gingen de jongens verder waar ze waren gebleven. Creatieve vertrouweling Wally Farkas kanaliseerde alles en zette hun ongelooflijke chemie op tape.

‘Three Sides of One’ is beschikbaar in limited cd Digipak, uitklaphoes 180g vinyl 2lp+cd+lp-boekje en digitaal album. Er komt ook een luxe 180g oranje/rood marmer 2lp+cd+lp-boekje met een poster en handgenummerde print, evenals een exclusieve variant van het artwork op de voorkant in een beperkte oplage. Bestellen kan HIER.