... / Story's / Actueel / KISSIN’ DYNAMITE licht extra tip van de sluier met nieuwe video
Actueel

Updated 06/01/2022

Actueel

KISSIN’ DYNAMITE licht extra tip van de sluier met nieuwe video

Een paar weken voor de officiële release ‘Not The End Of The Road’ trakteert KISSIN' DYNAMITE ons op een laatste voorproefje in de vorm van hun nieuwste single ‘Coming Home’. In de bijbehorende video toont het Duitse vijftal opnieuw hun niet-aflatende energie die hen vorig jaar op Alcatraz tot een van de beste liveacts van het weekend maakte.

‘Coming Home’ betekent volgens zanger Hannes Braun niet het terugkeren naar de specifieke locatie die we thuis noemen. ‘Het gaat meer over het gevoel jezelf te zijn en liefde in je hart hebben, waar je ook bent.’ Met de single bewijzen de muzikanten opnieuw hun neus voor catchy hooks, verpakt in een modern metajasje met een forse knipoog naar de attitude en de looks van 80’ stadionrock.

Kissin Band

Omgaan met gevoelens

Kissin’ Dynamite ontstond in 2007 en bracht eerder al zes albums uit met steeds stijgend succes. ‘Not The End Of The Road’ is hun debuut voor Napalm Records. Het nieuwe studioalbum is geproduceerd, opgenomen en gemixt door zanger Hannes Braun die eerder al werkte met bands als Santiano, The Kelly Family en Beyond The Black. De mastering lag in handen van Jacob Hansen bij Hansen Studios, bekend van zijn werk met bands als Volbeat en nog veel meer.

De plaat zet de lijn verder die in 2018 op ‘Ecstasy’ werd uitgezet. ‘’Not The End Of The Road’ heeft onze ervaringen als band sinds de vorige release als onderwerp’, stelt Hannes. ‘Nummers als ‘What Goes Up’, ‘Yoko Ono’, ‘Only The Dead’ en de titeltrack tonen aan dat we er klaar voor zijn en samen de top van de Olympus willen bereiken. Andere titels zoals ‘Coming Home’, ‘Gone For Good’ en ‘Scars’ gaan dan weer over het omgaan met echte gevoelens zoals eenzaamheid, heimwee en verdriet, die ook bij het leven horen.’

‘Not The End Of The Road’ is beschikbaar vanaf 21 januari als cd digipack, deluxe boxset, mc, earbook, lp gatefold vinyl in verschillende kleuren, en uiteraard als digitaal album.