... / Story's / Actueel / TURPENTINE VALLEY laat eerste single uit nieuwe album ‘Alder’ op de wereld los
Actueel

Updated 28/12/2021

Actueel

TURPENTINE VALLEY laat eerste single uit nieuwe album ‘Alder’ op de wereld los

Met ‘Parabel’ heeft Turpentine Valley de eerste single uit z’n nieuwe album ‘Alder’ op de wereld losgelaten. ‘Parabel’ was ook het eerste nummer dat klaarlag voor deze nieuwe plaat en het enige dat de band eerder al in z’n live playlist opnam.

Turpentine Valley herleidt z’n post-metal tot de puurst mogelijke vorm en etst die in ziel en hoofd van iedereen die er open voor staat. Geen woorden, enkel een muur van geluid met loeiharde drums, gelaagde gitaren en een grollende bas. De muziek vertelt het verhaal: log, intens, hard en meedogenloos. Hoewel de leden al ruim een half leven samenspelen, is Turpentine Valley – opgericht in 2016 – toch een relatief jonge band. Met de release van de debuutplaat ‘Etch’ op Dunk!Records op 1 november 2019 zette de band een nieuwe stap voorwaarts in het verspreiden van z’n instrumentale post-metal.

TURPENTINE VALLEY 2021 03

De Twaalf

Drie nummers van die plaat (‘Vergeten’, ‘Trauma’ en ‘Abrupt’) zijn te horen in de soundtrack van het Netflix-gerechtsdrama 'De Twaalf'. Opvolger ‘Alder’ verschijnt op 25 februari 2022, opnieuw bij Dunk!Records op vinyl, en dit keer ook op tape via Ripcord Records. Op de nieuwe plaat zoekt de band nog iets explicieter de donkere grenzen van het instrumentale post-metal genre op, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten.

‘Parabel’ is digitaal beschikbaar op alle streaming platforms. ‘Alder’ verschijnt op 25 februari 2022 op lp via Dunk!Records en op tape via Ripcord Records.