... / Story's / Concerten / CHURCH OF DOOM presenteert top van de Belgische post-rock in ... de kerk
Concerten

CHURCH OF DOOM presenteert top van de Belgische post-rock in ... de kerk

Op zaterdag 5 oktober laten drie Belgische bands de voormalige kerk van Maarke-Kerkem op zijn grondvesten daveren. Het voormalige gebedshuis, vandaag bekend als het MARCA, presenteert zich die avond als de CHURCH OF DOOM met een uitgelezen trio dat doom metal en post-rock tot kunst heeft verheven. Turpentine Valley, Pothamus en B R I Q U E V I L L E zullen op deze unieke locatie in de Vlaamse Ardennen het beste van zichzelf geven.

TURPENTINE VALLEY 2021 03 Scaled

Titels die teksten overbodig maken. Log gerommel, melodieus getokkel, een zware maar meeslepende, instrumentale rollercoaster. TURPENTINE VALLEY herleidt post-metal tot de puurst mogelijke vorm en etst die in ziel en hoofd van iedereen die er open voor staat. Geen woorden, enkel een muur van geluid met loeiharde drums, gelaagde gitaren en een grollende bas. De muziek vertelt het verhaal: log, intens, hard en meedogenloos. Opgericht in 2016 zette de band met de release van debuutplaat ‘ETCH’ een nieuwe stap voorwaarts in het verspreiden van z’n instrumentale post-metal. Opvolger ‘ALDER’ verscheen in 2022. Op deze plaat zoekt de band nog iets explicieter de donkere grenzen van het instrumentale post-metal genre op, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten.

Pothamus Pressphoto 1 © Celine Gladine Scaled

POTHAMUS werd in 2013 opgericht in Mechelen. Sinds de geboorte heeft de band hun eigen mix van sludge, tribal en post-rock elementen gebrouwen tot één betoverende trip. Met hun debuutalbum 'Raya' (2020) heeft Pothamus zich bewezen als een van de meest veelbelovende en ambitieuze nieuwe namen in het heavy genre. De plaat kreeg lovende kritieken van gerenommeerde media en wist onder meer in Rock Tribune een hoge score in de wacht te slepen. De deelde al het podium met onder meer Amenra, Whispering Sons, dEUS, Stake, Wiegedood, Ufomammut, Psychonaut en Brutus en zoekt daarbij steevast de grenzen op. Ook historische kerken zijn hen trouwens niet vreemd. Geen twijfel mogelijk dat ze zich in het Marca als een vis in het donkere water zullen voelen.

Briqueville (1)

Al meer dan tien jaar gehuld in duisternis, betovert het mysterieuze B R I Q U E V I L L E het publiek met hypnotiserende treurzangen die de zwaarste elementen van doom metal en post-rock oproepen. B R I Q U E V I L L E formeerde zich met de ambitie om te improviseren rond één enkele noot. Nadat ze iets rauws en krachtigs hadden gevonden, werd de band geconfronteerd met een vreemdeling die vertelde over een haat die al jaren in de maak was. Gevloerd door zo'n noodlottige ontmoeting gaat de band sindsdien anoniem door het leven, als één enkele allesverpletterende gezichtsloze kracht. Eind 2023 onthulde B R I Q U E V I L L E 'IIII', hun nieuwste verkenningstocht naar de donkerste diepten van de ziel. De pulserende, repetitieve ritmes en het doordringende, gutturale gitaarwerk keren terug naast een prominentere vocale aanwezigheid met etherische melodieën en broeierige teksten.

Tickets

Gezien de capaciteit van de voormalige kerk is het aantal tickets gelimiteerd. Snel zijn is de boodschap. Tickets voor het event vindt u HIER.

Cod