... / Story's / Actueel / Leven na Thundermother: THE GEMS pakken uit met eerste album
Actueel

Updated 09/11/2023

Actueel

Leven na Thundermother: THE GEMS pakken uit met eerste album

Toen het begin dit jaar tot een breuk kwam tussen Thundermother-oprichtster/gitariste Filippa Nässil en zangeres Guernica Mancini, verrasten drumster Emlee Johansson en gitariste/bassiste Mona Lindgren door de vocaliste te volgen en samen het schip te verlaten. Het drietal maakte vrijwel onmiddellijk bekend ook samen door te gaan met hun eigen project THE GEMS. Afgelopen zomer scoorden ze meteen een hit in Duitsland met ‘Like A Phoenix’. Ondertussen is het debuutalbum ‘Phoenix’ afgewerkt en staat de officiële release gepland voor 26 januari 2024.

Mochten er twijfels gerezen zijn over het potentieel van THE GEMS – per slot van rekening nam Filippa Nässil bij THUNDERMOTHER het gros van de songs voor haar rekening – dan bewees de ‘stand alone’ single ‘Like A Phoenix’ dat het trio klaar was om zelf het heft in handen te nemen. Napalm Records was er als de kippen bij om de dames een deal aan te bieden en dat resulteert nu in een eerste full album. Het kersverse trio heeft ondertussen ook al enkele shows achter de rug en ook daar lipe het prima.

2023 The Gems Full Hd

Mona Lindgren, Guernica Mancini en Emlee Johansson aka THE GEMS – Foto: Napalm Records

Vandaag zetten ze hun ambities kracht bij met de nieuwe single + video ‘P.S.Y.C.H.O’, volgens de dames zelf “een snelle en leuke feesttrack, met een refrein dat je op de meest prachtige manier gek maakt. We komen allemaal wel eens een paar energieke vamps tegen, dus waarom zouden we niet een toast uitbrengen ter ere van hen? En wie begint een nummer met waanzinnige drums gedrenkt in ‘flanger’ (geluidstechnisch effect waarbij een korte echo wordt toegevoegd – red). WIJ! Misschien zijn we zelf wel de psychopaten!"

Nieuwe vrijheid

196669 The Gems To Release Debut Album Phoenix On January 26 2024 1435385

"’Phoenix’ markeert het begin, de opkomst van THE GEMS”, vertelt het trio. “Dit album neemt je mee op een reis door een van onze moeilijkste periodes. Door dit creatieve proces waren we in staat om echt diep te graven en veel emotionele bagage los te laten, en weer echt geluk in muziek te vinden. De nieuwe vrijheid die onze band ons heeft gegeven, is terug te vinden op dit album. We kunnen niet trotser zijn op wat we bereikt hebben en de ware Rock & Roll Sisterhood die we in deze paar maanden van ons bestaan hebben opgebouwd. ‘Phoenix’ is het perfecte album voor iedereen die een moeilijke tijd doormaakt, waarbij het tapijt onder je wordt weggetrokken en je toch op de een of andere manier de kracht vindt om weer op te bouwen. Je krijgt het volledige scala aan emoties."

'Phoenix werd geproduceerd door Johan Randén, met wie THE GEMS ook een aantal nummers hebben geschreven. Plec Johansson (Soilwork, Hank von Hell, Firewind) deed de mastering en (eveneens ex-Thundermother) Giorgia Carteri tekende voor het artwork.