... / Story's / Actueel / CARNATION plant Europese veroveringstocht met PESTILENCE en BODYFARM
Actueel

Updated 13/11/2023

Actueel

CARNATION plant Europese veroveringstocht met PESTILENCE en BODYFARM

Om de release van hun derde album 'Cursed Mortality' te promoten, plant CARNATION in april 2024 een drie weken durende tournee door Europa. De band maakt deel uit van een mooie package met ook nog PESTILENCE and BODYFARM. Het succesvolle optreden op Hell’s Balls Belgium in Kortrijk afgelopen zaterdag indachtig lijdt het geen twijfel dat de Belgische death metal band elke zaal op zijn grondvesten zal doen daveren.

De Europese tour start op 3 april 2024 in Duitsland en doorkruist verder Polen, Tsjechië, Slovakijke, Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal om op 21 te eindigen met de finale in Zappa, Antwerpen.

Carn1 (1)

CARNATION - Foto: Tim Tronckoe

De afgelopen tien jaar heeft CARNATION het voortouw genomen in het nieuw leven inblazen van old school death metal. Dat deed de band met een kunstzinnigheid die de authenticiteit van death metal behoudt zonder gedateerd te klinken. CARNATION heeft deze lijn altijd bewandeld door een frisse en eigentijdse aanpak te injecteren zonder de aloude tradities van het genre te verliezen. Met hun derde album 'Cursed Mortality' is Carnation erin geslaagd deze grenzen te doorbreken en begeven ze zich op gewaagd nieuw terrein. 'Cursed Mortality' trekt death metal dieper de experimentele wateren in, waarbij de band risico's neemt door uit de schaduw van zijn voorgangers te stappen en een eigen identiteit aan te nemen.

Een heel nieuw hoofdstuk

Carnation Cursed Mortality 1024X1024

Het statement van 'Cursed Mortality' is duidelijk: dit is niet langer gewoon een revival; dit is de wedergeboorte van Carnation. "We spelen nog steeds death metal en we identificeren ons nog steeds als zodanig", legt frontman Simon Duson uit. "Maar we weten ook dat dit ons tweede decennium is waarin we het uitvoeren. En hoewel het heel belangrijk voor ons is om trouw te blijven aan de old-school stijl, weten we dat we de dingen opener moeten maken en mensen moeten bereiken die misschien wel geïnteresseerd zijn in extreme metal, maar niet zo veel voelen voor het oude aspect ervan. Het voelt voor ons ook frisser aan omdat we besloten hebben om onze visuele aanpak te veranderen, met een nieuw logo, een nieuwe look op het podium, enzovoort. Op een bepaalde manier voelt het echt als het begin van een nieuw hoofdstuk voor Carnation."

In de nieuwe Rock Tribune (editie november/december) vertelt de band uitgebreid over hun ‘transformatie’ en over het nieuwe album dat hen naar de absolute top van de Europese scene stuwt.

Carn2