... / Story's / Actueel / Melodic death metal juggernauts BRYMIR brengen nieuwe tekstvideo uit voor ‘Forged in War’
Actueel

Melodic death metal juggernauts BRYMIR brengen nieuwe tekstvideo uit voor ‘Forged in War’

Na de release van hun vierde studioalbum ‘Voices In The Sky’, heeft de Finse melodieuze death metaloutfit BRYMIR een gloednieuwe tekstvideo onthuld voor hun epische en keiharde track ‘Forged in War’. Met duizenden views op hun video's en meer dan honderdduizend streams voor hun nieuwste songs, heeft de band hun passende positie bovenaan gevestigd. Met als hoogtepunt hun Europese tour met FINNTROLL en SKALMÖLD die op 3 november van start gaan in Stockholm, zorgt de band voor opschudding op zowel platen als podia.

Brymir - Foto: Janica Lönn

Foto: Janica Lönn

BRYMIR-zanger Viktor Gullichsen voegt toe: “Sinds de oprichting van de band in 2006 hebben we eindeloos gepraat en gedroomd over een kans om door Europa te toeren. We zijn ook al sinds lang grote fans van FINNTROLL en je kunt je de opwinding en dankbaarheid voorstellen die we voelen voor deze kans om met hen en SKALMÖLD mee te gaan op deze wilde kruistocht over het Europese continent. We hadden niet kunnen hopen op een betere tour op een beter moment om ons nieuwe album ‘Voices In The Sky’ te promoten en eindelijk te laten zien wat we in huis hebben aan zowel oude fans als een volledig nieuw publiek. We hopen dat velen van jullie zullen komen om getuige te zijn van de ongekende kracht die van onze muziek uitgaat, want het is pas live dat we gedijen! Zie jullie gauw.”

De tekstvideo voor ‘Forged in War’ zet het stuwende geluid van het album voort met ongelooflijke zang en verbazingwekkende riffs die alleen kunnen worden overtroffen door hun opwindende live-uitvoeringen. Dit hymnische stuk, dat opnieuw met volle kracht opvalt, laat geen middel onbeproefd en past perfect bij de zware en opwindende toon van het album.

BRYMIR over ‘Forged in War’: ”We wilden zien hoe ver we het contrast tussen death & thrash metal chaos en een power metal refrein konden verleggen - en het resultaat was 'Forged in War'. Toen we dit nummer schreven, voelde het alsof we een nieuwe dimensie van gitaar spelen hadden ontgrendeld die onze nummers zeker tot ver in de toekomst zal beïnvloeden. De track heeft zijn plaats in onze nieuwe, verpletterende liveset al ingenomen, dus maak je klaar om je hoofd eraf te laten knallen tijdens je volgende BRYMIR show!’

Brymir Voices In The Sky cover

Het nieuwe album 'Voices In The Sky is NU uit.

Europese tour met FINNTROLL van start op 3 november

09.12.22 BE - Vosselar / Biebob
10.12.22 NL - Tilburg / Poppodium 013
11.12.22 NL - Amsterdam / Melkweg