... / Story's / Actueel / NIGHTWISH kondigt ‘Human. :II: Nature.’ (Tour Edition) aan met ‘Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021’ op Blu-ray
Actueel

NIGHTWISH kondigt ‘Human. :II: Nature.’ (Tour Edition) aan met ‘Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021’ op Blu-ray

Net als talloze andere artiesten en bands werd ook NIGHTWISH in de afgelopen twee jaar getroffen door annuleringen en beperkingen. Dat hield ook in dat de symfonische metalband het succesvolle album ‘Human. :II: Nature.’ niet live konden voorstellen. Daar komt nu verandering in met een Europese tournee die plaatsvindt in november en december 2022.

Om dat te vieren brengt NIGHTWISH op 18 november 2022 aan de vooravond van de tour een ‘special, limited release’ uit met het recente ‘Human. :II: Nature’ (Tour Edition) als luxueuze 2CD plus Blu-ray Digipak met daarbij ook de Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021 op Blu-ray (met gratis regiocode).

Uitzonderlijk ambitieuze productie

De nieuwe, gelimiteerde editie is voor de fans de ultieme kans om de unieke ‘Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021’ opnieuw te beleven. NIGHTWISH creëerde de magische show nadat hun wereldtournee moest worden geannuleerde en ging op 28 mei en 29 mei 2021, na een half jaar voorbereiding, in première. An Evening with Nighwish in a Virtual World was niet zomaar een reguliere streamingshow. Het was een uitzonderlijk ambitieuze productie, waardoor fans de band live konden volgen in een verbazingwekkende 3D-wereld, ontworpen volgens de visie van de band. Ook nummers van NIGHTWISH's nieuwste album ‘Human. :II: Nature.’ maakten live hun debuut voor een enorm publiek van meer dan 150.000 fans uit 108 landen.

Nightwish2020q

Foto: Tim Tronckoe

Unieke ervaring

“Dit is absoluut een van de coolste dingen die NIGHTWISH ooit heeft gedaan”, merkt de band op. "Het op zo'n buitengewone manier verstrengelen van visuele elementen, technologie en muziek bood ons allemaal een unieke ervaring."

Een 30-tal mensen uit zeven verschillende landen, waaronder veel fans, hebben alles uit de kast gehaald om een virtueel concert van hoge kwaliteit te creëren. Uitgebreide animaties en 3D-modellen in combinatie met de in NIGHTWISH-thema aangeklede locatie vormden een sfeervol en onnavolgbaar podium voor de 100 minuten durende, carrière-omspannende set die ook nog eens briljant werd gemasterd door Mika Jussila in Finnvox.

PRE-ORDER NU

306538 1 85323 1000X1000 (1)

Om de aankondiging de nodige luister bij te zetten, heeft NIGHTWISH vandaag ook een nieuwe video voor het nummer 'Noise' uit de ‘An Evening with Nightwish in a Virtual World’ show gelanceerd.

De ‘Human. :II: Nature.’ (Tour edition) vooraf bestellen kan HIER

NIGHTWISH European Tour 2022

20/11/22 – Lotto Arena, Antwerpen (BE) – Tickets

27/11/22 – Ziggo Dome, Amsterdam (NL) – UITVERKOCHT

28/11/22 – Ziggo Dome, Amsterdam (NL) – UITVERKOCHT

02/12/22 – Rockhal, Esch-Sur-Alzette (LU) – Tickets