... / Story's / Actueel / Nick Holmes en Greg Mackintosh (Paradise Lost) kondigen debuutalbum HOST aan
Actueel

Nick Holmes en Greg Mackintosh (Paradise Lost) kondigen debuutalbum HOST aan

HOST is de naam van het nieuwe project van PARADISE LOST-zanger Nick Holmes en -gitarist Greg Mackintosh. Het duo heeft getekend bij Nuclear Blast en kondigt hun debuutalbum ‘IX’ aan voor release op 24 februari 2023. HOST voegt daar meteen een video voor hun eerste single 'Tomorrow's Sky' aan toe. Het project is een mix van jaren 80 goth, electro en rock.

Over het project zelf vertelt Greg Mackintosh: "HOST is iets dat ik al een paar jaar in gedachten had, maar tot nu toe hadden we nooit de tijd om er ook effectief iets mee te doen. Het project is gebaseerd op wat we probeerden te doen op het PARADISE LOST-album 'Host' maar dan in een modernere context. Het is deels jaren 80 goth, deels electro en deels rock, maar geen van dat allemaal specifiek. De nadruk ligt op hooks en sfeer. Het is een hele uitdaging om mistroostige muziek toch pakkend te maken, hopelijk hebben we dat tot op zekere hoogte bereikt."

Host2022a

Knipoog naar het verleden

Met HOST keert het PARADISE LOST-duo terug naar de sfeer van de muziekclubs in West Yorkshire van midden tot eind jaren 80. Hoewel Holmes en Mackintosh toen al heavy metal-fanaten waren, voelden ze zich evenzeer aangetrokken tot de new wave- en goth-muziekscenes die in die tijd furore maakten. Greg Mackintosh haalde tijdens de pandemie de plannen voor het project van onder het stof om zijn voorliefde voor sounddesign te koppelen aan de sfeer van dance-pop en gothic uit de jaren 80. HOST was oorspronkelijk een soloproject totdat hij Holmes vroeg om mee te doen. De naam 'HOST' werd gekozen als knipoog naar het gelijknamige album dat PARADISE LOST in 1999 maakte in een periode van experimenteren. Het was in die tijd dat ze hun metalroots schuwden en daar hun fanbase danig mee uitdaagden. “We stonden altijd achter 'Host' als album”, zegt Mackintosh nu. “Dit project is niet helemaal verbonden met dat album, maar sommige ideeën zijn geëxtrapoleerd. Het was leuk en interessant voor ons om dat nu te doen. We doen PARADISE LOST al heel lang en we kregen de kriebels om iets anders te proberen. Ik zou ook met PL deze route weer kunnen volgen, maar ik dacht: waarom niet nu? Ik had de tijd om het te doen.”

Tracklist 'IX'

Host IX 4000Px
 1. Wretched Soul
 2. Tomorrow's Sky
 3. Divine Emotion
 4. Hiding From Tomorrow
 5. A Troubled Mind
 6. My Only Escape
 7. Years of Suspicion
 8. Inquistion
 9. Instinct

Digipack Bonus Tracks

 1. I Ran (A Flock Of Seagulls cover)
 2. Hiding From Tomorrow (Lustmord Remix)
 3. Tomorrow's Sky (GosT Remix)