... / Story's / Actueel / Melodic rock band REMEDY brengt nieuwe single 'Moon Has The Night' uit
Actueel

Updated 04/04/2024

Actueel

Melodic rock band REMEDY brengt nieuwe single 'Moon Has The Night' uit

Recht uit het hart van Stockholm kwam REMEDY in 2022 de muziekscene binnen met hun debuutalbum 'Something That Your Eyes Won’t See’ dat al snel positieve feedback losweekte uit de rock- en metalwereld. De band brengt op 24 mei 2024 hun tweede plaat 'Pleasure Beats the Pain' uit via Escape Music en lanceerde de single 'Moon Has the Night' als eerste smaakmaker.

De song getuigt van de kracht van REMEDY om oprechte teksten te koppelen aan dynamische melodieuze instrumentals. "’Moon has the Night' werd geschreven met de ambitie om de iconische elementen van klassieke rock te combineren met een moderne twist, en tegelijkertijd een vleugje duisternis toe te voegen voor meer diepte”, vertelt componist en bandoprichter Roland 'Rolli' Forsman. “De melodieën zullen hopelijk een stempel drukken op degenen die luisteren en echoën door de gangen van je bewustzijn nadat het laatste akkoord is vervaagd ... en misschien achtervolgen je ze wel … De video werd opgenomen in een spookhuis en geeft de stemming van het nummer op een perfecte manier weer.”

Remedynewpic2 (1)

Eighties met een moderne hook

Rolli 002 Inget Brus Instagram

Met het tweede album 'Pleasure Beats the Pain', gecoproduceerd met het Zweedse S-Rock Music Production, presenteert de band een geluid dat nog persoonlijker is en naar eigen zeggen ‘de grenzen nog verder verlegt’. REMEDY put uit de levendige klanken van de jaren 80, maar voegt er een moderne draai aan toe. In lijn met de productie van het debuutalbum is ook de nieuwe plaat gemixt en gemasterd door Erik Martensson (Eclipse). "Aangewakkerd door het succes van ons debuutalbum voelde het als de meest natuurlijke stap voor ons om terug de studio in te gaan", gaat Rollo (foto) verder. Met 'Pleasure Beats the Pain' bereikten we een beslissend moment in onze reis, en verstevigden we ons geluid. Met een balans van licht en donker, dag en nacht, plezier en pijn, liefde en haat, weerspiegelt onze muziek de complexiteit van het leven en smelt melodieuze rock en metal samen tot een harmonieuze mix."

Tracklist

Remedy Pleasure Beats The Pain Large
  1. Crying Heart
  2. Moon Has The Night
  3. Sin For Me
  4. Caught By Death
  5. Bad Blood
  6. Angelina
  7. Poison
  8. Hearts On Fire
  9. Girl’s Got Trouble
  10. Something They Call Love