... / Story's / Actueel / Nieuw album van CODEX MORTIS: demonische bezetenheid en mind control
Actueel

Updated 04/04/2024

Actueel

Nieuw album van CODEX MORTIS: demonische bezetenheid en mind control

Met het nummer ‘Capricious Disembodied Villain’ presenteert de Nederlandse black/death metalband CODEX MORTIS de eerste single van het aankomende album ‘Tales of Woe’. De tekstvideo zet de toon voor een sinister verhaal over demonische bezetenheid en mind control.

Cod Mor

Met invloeden uit de jaren 90 creëert CODEX MORTIS sinds 2017 een sonisch landschap dat wordt gekenmerkt door woeste snelheid en meedogenloze arrangementen. Hun eerste full album ‘What Befalls of Tainted Souls’ verscheen in april 2021. Vandaag staat de band aan de vooravond van een nieuw tijdperk met de voortzetting van hun macabere saga waar de echo's van dood en transcendentie in elkaar overlopen. Met artwork van Vladimir 'Smerdulak' Chebakov duikt ‘Tales of Woe’ in de donkerste hoeken van de menselijke psyche, waarbij thema's als kwelling en transformatie worden verkend.

Het album wordt uitgebracht op 21 juni 2024 via Black Lion Records.

Cod Mor 2

CODEX MORTIS bestaat uit Dirk Willems (zang), Arjan van Duin (gitaar), Bart van Ginkel (gitaar) en Mathieu Westerveld (bas). De band werkt met verschillende drummers voor liveshows (Andy Wit van Anchillys en Alex Schollema van Phlebotomized) en studio-opnames (Michiel van der Plicht van Pestilence).