... / Story's / Actueel / Metal Business Club verwelkomt 100ste lid en organiseert officiële kick-off
Actueel

Metal Business Club verwelkomt 100ste lid en organiseert officiële kick-off

Met de toetreding van het honderdste lid is de vorig jaar opgerichte Metal Business Club een feit. Nederlands hardste netwerkclub voor ondernemers, professionals en decision makers die van "heavy" muziek (zoals metal, punkrock, hardcore en aanverwante 'harde' muziekgenres) houden, organiseert daarom zijn officiële kick-off op woensdag 24 januari in TivoliVredenburg Utrecht, met als sprekers de oprichters-eigenaars van Schorem Haarsnijder en Barbier uit Rotterdam.

Om maar meteen een misverstand uit de weg te ruimen: nee, het is geen club specifiek voor metaalbedrijven. Wel verbindt de Metal Business Club ‘metalheads in business’ met elkaar: metal en andere 'herrie' als voedingsbodem voor zakelijk netwerken. De gedeelde passie voor deze muziek blijkt namelijk elke keer weer een vruchtbare basis voor samenwerking met andere ondernemende headbangers te zijn. Ondernemers en medeoprichters van de MBC, Richard Theuws en David Brinks, ervoeren zelf dat telkens wanneer ze zaken met andere liefhebbers van ‘loud music’ deden, dat eenvoudiger, sneller en leuker ging. Dus zeiden ze tegen elkaar: “Hier moeten we iets meer mee gaan doen.”

Metal Business Club - de start

Mbc

Aldus geschiedde: samen met drie andere ondernemers lanceerden Theuws en Brinks vorig jaar de Metal Business Club. Ze begonnen mensen te enthousiasmeren voor het idee en in oktober vorig jaar hadden ze de eerste 100 leden binnen: van zzp’ers tot CEO’s van grote bedrijven; van software development tot zware industrie; en van logistieke dienstverlening tot advocatenkantoren.

Theuws licht toe: “Zakelijk netwerken werkt en ondernemers die van harde muziek houden zijn er ook genoeg. Maar om de Metal Business Club meteen goed op de kaart te zetten, zijn David en ik eerst actief lid geweest van zakelijke netwerken als BNI, plaatselijke netwerkclubs en serviceclubs als de Lions. We hebben onder andere bestuursfuncties uitgevoerd en veel inspiratie opgedaan. Nu zijn we er klaar voor en onze ambities reiken nog veel verder dan onze landsgrenzen.”

Netwerkmeetings in het hele land

Mbc2

Brinks: "Onze eerste stap was om 100 ondernemende herrie-aanbidders bij elkaar te vinden om daarmee het officiële startschot van de Metal Business Club af te vuren. Dat is gelukt, dus het bewijs is geleverd dat er behoefte is aan een dergelijke mix van business en harde muziek. We helpen mensen niet alleen hun netwerk te verbreden, maar ook met hun naamsbekendheid en persoonlijke ontwikkeling. Ze leren hun bedrijf beter te positioneren en doordat we ze actief verbinden met anderen, halen ze sneller iets uit het netwerk.”

Theuws vervolgt: "We hebben vorig jaar netwerkmeetings in het hele land georganiseerd en natuurlijk ook op festivals en concerten. Voor 2024 staan de nodige activiteiten in de steigers, want fysieke netwerkmeetings zijn van cruciaal belang voor succesvol zakelijk netwerken. Maar ook online gaat het netwerken door. Een online platform en een eigen app voor zowel Android als iPhone zijn inmiddels klaar en daar wordt al naar hartenlust genetwerkt."

Meer informatie over de Metal Business Club vind je HIER.