... / Story's / Actueel / Necrofiele ballad voor romantische zielen
Actueel

Updated 17/01/2024

Actueel

Necrofiele ballad voor romantische zielen

De industriële black metalband SAMAEL heeft vandaag de gothic en piano gedreven single ‘Moonskin’ uitgebracht. Het nummer is afkomstig van het live-album ‘Passage – Live’ dat op 16 februari 2024 uitkomt via Napalm Records. Het nummer en de tekstvideo onthullen een necrofiele ballade voor duistere romantische zielen, waarin de krachten van Eros en Thanatos worden vermengd in een naargeestige, sombere sfeer.

"Ten tijde van de release van het originele album werd al herhaaldelijk gevraagd ‘Moonskin’ als een standalone single uit te brengen”, vertelt zanger/gitarist Vorph. “Nu, een kwart eeuw later, hebben we besloten om het in de schijnwerpers te zetten bij de release van ‘Passage – Live’."

Cyril Perregaux Samael

SAMAEL anno 2024 met Vorph (gitaar, vocals), Xy (drums, keyboards, samples), Drop (gitaar) en Ales (bas) - Foto: Cyril Perregaux

Make-over

Sam1

‘Passage – Live’ biedt een frisse, volledig live versie van het invloedrijke en iconische album ‘Passage’ uit 1996. De plaat werd opgenomen tijdens een uitverkocht concert in Krakau op de laatste dag van de Europese tak van de Passage 25th Anniversary Tour waarbij het album een make-over kreeg. Nieuwe accenten en elementen werden aan de sound toegevoegd, waardoor de nummers rauwer en zwaarder klinken. De ‘rijping’ van een kwart eeuw maakt ze ook directer. ‘Passage – Live’ is de eerste officiële opname met de huidige bezetting van de band. Aangezien Drop en Ales allebei al fan waren van het album voordat ze bij de band kwamen, voegen ze nieuwe kracht en energie toe aan de muziek.

Stempel

712T+Gdwb6l. UF1000,1000 QL80

‘Passage’ is een album dat zijn stempel heeft gedrukt op een generatie metalfans, omdat SAMAEL evolueerde naar een meer industrieel geluid, afstand nam van hun roots in black metal en de band bekend raakte bij een breder internationaal publiek. "De mix van metal, industrial en elektronica die al bijna drie decennia ons handelsmerk is, begon met ‘Passage’, aldus nog Vorph. “Het is bijna ground zero voor ons, en we zijn blij om deze nummers een frisse benadering te kunnen geven en dit album tot leven te brengen voor zowel ons aloude publiek als voor degenen die de band onlangs ontdekt hebben."