... / Story's / Actueel / ABORTED eert horrorklassiekers op nieuw album 'Vault Of Horrors'
Actueel

Updated 17/01/2024

Actueel

ABORTED eert horrorklassiekers op nieuw album 'Vault Of Horrors'

"My family's always been in meat" - sinds de release in 1974 heeft The Texas Chainsaw Massacre zich een plek veroverd in de harten van een trouwe fanbase. Vandaag brengt death metal band ABORTED hun eigen eerbetoon aan deze klassieker met de nieuwe single 'Death Cult'. De track staat op het full album 'Vault Of Horrors' dat verschijnt op 15 maart 2024 via Nuclear Blast.

Samen met DESPISED ICON's Alex Erian biedt ABORTED de fans met de nieuwe single ‘een adembenemende rit door de afgrond’. Bij de song hoort ook een filmische interpretatie van de horrorklassieker The Texas Chainsaw Massacre. ABORTED heeft niet alleen Leatherface opgeroepen, maar een hele reeks schurken uit horrorfilmklassiekers die tekeergaan in tien woeste, bloedstollende death metal slashers. In elk nummer duikt ABORTED diep in de kluizen van VHS-cassettes en verhalen die ons al tientallen jaren achtervolgen. Elk nummer is een eerbetoon aan een horror cultklassieker en varieert van verplichte kost zoals The Texas Chainsaw Massacre ('Death Cult') of Halloween ('The Shape Of Hate') tot het recentere The Mist ('Malevolent Haze'). Trouw aan zichzelf zou het geen ABORTED-referentie zijn zonder een ha(r)telijk eerbetoon aan niemand minder dan de ‘shit demon’ 'The Golgothan'.

Aborted2024d

Crème de la crème

Als je de koppen bij mekaar steekt met de meest gemene en beruchte monsters in de popcultuur - allemaal slim samengevoegd tot één superschurk op het hoesontwerp van Dan Goldsworthy-  kun je net zo goed wat hulp krijgen van de beste vocalisten, dacht de band. Daarom heeft ABORTED op ‘Vault of Horrors’ de crème de la crème van de muziekwereld uitgenodigd. Op elk nummer van het album vind je een andere gastvocalist - variërend van Alex Erian (DESPISED ICON) tot Johnny Ciardullo (CARCOSA / ANGELMAKER), Ben Duerr (SHADOW OF INTENT), Francesco Paoli (FLESHGOD APOCALYPSE) en nog veel meer.

Tracklist en guests

Aborted Vault Of Horrors 4000Px
  1. Dreadbringer (feat. Ben Duerr)
  2. Condemned To Rot (feat. Francesco Paoli)
  3. Brotherhood Of Sleep (feat. Johnny Ciardullo)
  4. Death Cult (feat. Alex Erian)
  5. Hell Bound (feat. Matt McGachy)
  6. Insect Politics (feat. Jason Evans)
  7. The Golgothan (feat. Hal Microutsicos)
  8. The Shape Of Hate (feat. Oliver Rae Aleron)
  9. Naturom Demonto (feat. David Simonich)
  10. Malevolent Haze (feat. Ricky Hoover)

On tour

NECROMENTUM TOUR met CARNIFEX, REVOCATION en VEXED

22/03/24 - Metropool GZ, Hengelo (NL)

28/03/24 – De Casino, Sint-Niklaas (BE)

Festivals

11/08/24 – Alcatraz Festival, Kortrijk (BE)