... / Story's / Actueel / EXHORDER thrasht 2024 binnen met nieuw album 'Defectum Omnium'
Actueel

Updated 17/01/2024

Actueel

EXHORDER thrasht 2024 binnen met nieuw album 'Defectum Omnium'

De Amerikaanse thrash en groove metalband EXHORDER heeft de details onthuld van hun vierde full-length album. ‘Defectum Omnium’ telt twaalf tracks en komt uit op 8 maart via Nuclear Blast.

"Het is een hele reis geweest voor EXHORDER sinds de release van 'Mourn The Southern Skies' in 2019”, vertelt zanger/gitarist Kyle Thomas, vandaag de enige overblijver van de originele line-up uit 1986. “Veranderingen in de line-up en de pandemie en lockdown van 2020-2021 zorgden voor hindernissen die niet gemakkelijk te nemen waren. Maar we hebben doorgezet en zijn in alle luwte aan het werk gegaan met een intense focus en echte doelen. Eén van die doelen was om ons vierde volledige album naar onze fans te brengen. 'Defectum Omnium' is een gezamenlijke inspanning in songwriting, net zoals het was in onze begindagen. We hebben het zelf geproducet, omdat we het niet nodig of wenselijk vonden om iemand van buitenaf in te schakelen. Het was ook belangrijk voor ons om niet alleen de natuurlijke progressie voort te zetten die deze band sinds het begin van de jaren 90 heeft doorgemaakt, maar ook om een stap terug te zetten, terug naar onze roots.”

Exhorder2023m

Het effect van een achtbaanrit

De invloed van punk en hardcore is sterk aanwezig. “Toen we begonnen in de punkrockscene van New Orleans, was dat al sterk aanwezig, maar we hebben ervoor gezorgd dat ook onze thrash invloeden behouden bleven in het songwritingproces. Op één nieuw nummer hebben we gastoptredens van Rick Wartell en Bruce Franklin van Troubl. Elk stukje van 'Defectum Omnium' is met grote zorg gemaakt. Ons doel was om een album te maken waar WIJ van hielden en dat de ervaring weergeeft van een reis, of misschien zelfs het effect van een achtbaanrit.”

De eerste single 'Year of the Goat' getuigt van de invloed die Motörhead had op punkrockbands als Charged GBH en The Exploited. “De lyrische aanpak is een throwback naar de vroege EXHORDER-attitude, en we hadden veel plezier met het filmen van de video tijdens een gratis show die we gaven in de omgeving van Cincinnati. 2024 is het jaar van de geit.”

Tracklist

Exhorder Defectum Omnium 4000Px
 1. Wrath of Prophecies
 2. Under the Gaslight
 3. Forever and Beyond Despair
 4. The Tale of Unsound Minds
 5. Divide and Conquer
 6. Year of the Goat
 7. Taken by Flames
 8. Defectum Omnium / Stolen Hope
 9. Three Stages of Truth / Lacing the Well
 10. Sedition
 11. Desensitized
 12. Your Six