... / Story's / Actueel / MICHAEL MONROE leeft ‘te snel om jong te sterven’ – Nieuwe single uit, album volgt op 10 juni
Actueel

Updated 25/03/2022

Actueel

MICHAEL MONROE leeft ‘te snel om jong te sterven’ – Nieuwe single uit, album volgt op 10 juni

Michael Monroe, in een vorig leven frontman van HANOI ROCKS, heeft een nieuw album klaar. ‘I Live Too Fast To Die Young’ verschijnt op 10 juni 2022 via Silver Lining Music. De single ‘Murder The Summer Of Love’ is nu uit.

I live too fast to die young, it ain’t nothing when your head’s screwed on’, brult MICHAEL MONROE op zijn tweede album voor Silver Lining Music. En laat dat een overwinningskreet van de waarheid zijn. In een tijdperk waarin pandemieën en oorlog naadloze steunen zijn voor een constant gekke samenleving, besloten Monroe & co om eind 2021 samen te komen om de opvolger van ‘One Man Gang’ (2019) op te nemen. Met 11 gloednieuwe tracks maken ze naar eigen zeggen de albumtitel meer dan waar.

Michael Monroe Press By Bobby Nieminen 2019 Billboard 1548

Foto: Bobby Nieminen

“Het nieuwe album heeft een prima balans van nummers en vertelt een geweldig verhaal", zegt Monroe, die begin jaren 80 internationaal bekend werd als frontman van het invloedrijke Hanoi Rocks. “De plaat heeft veel kleur en energie, en natuurlijk is het rock-'n-roll, maar punk zal ook altijd deel uitmaken van wie we zijn, dat zal nooit veranderen."

Michael Monroe Nouvel Album I Live Too Fast To Die Young Le 10 Juin 10939

‘I Live Too Fast To Die Young’ werd opgenomen in Inkfish Studios in Helsinki, Finland tussen november en december 2021. Naast Monroe op lead vocals en mondharmonica maken ook Steve Conte (gitaar en zang), Rich Jones (gitaar, zang), Karl Rockfist (drums) en Sami Yaffa (bas/zang/gitaar) deel uit van de band, en duiken verschillende gastenop, waaronder Guns N' Roses-gitaarlegende Slash, die solo's en extra gitaren levert op het titelnummer.

Het album is vanaf 10 juni 2022 beschikbaar als CD Digipak, 12” rood vinyl en in een gesigneerde ‘Limited Edition’ 12” vinyl, evenals digitale download, streaming en speciale D2C-bundels. De single ‘Murder The Summer Of Love’ is nu uit en kun je hieronder bekijken/beluisteren: