... / Story's / Actueel / MICK MARS pakt stevig uit met eerste single + video van eerste soloalbum
Actueel

MICK MARS pakt stevig uit met eerste single + video van eerste soloalbum

Voormalig Mötley Crüe-gitarist MICK MARS heeft met de release van ‘Loyal To The Lie’ de eerste single + video van zijn eerste soloalbum bekendgemaakt. ‘The Other Side Of Mars’ verschijnt op 23 februari 2024 via het eigen label 1313, LLC van de gitarist.

"Ik wilde iets doen dat gewoon groots en gemeen was," vertelt Mars over de eerste single. "Mensen gaan duidelijk ‘mijn’ geluid horen. Ik ben wie ik ben, niemand anders kan dat. En net als iedereen heb ik een beperkt aantal jaren voor de boeg. Dus ik ga er alles aan doen om nog een heleboel dingen te doen. Als het om mijn gitaarspel gaat, heb je de Mötley-kant en de Mars-kant. Hoe dan ook, ik heb altijd een heel duidelijke visie van wat ik wil doen."

Mick

Foto © Mick Mars

Een oude bekende ...

Muzikanten op het eerste soloalbum zijn huidig Winger- (en voormalig Alice Cooper) toetsenist Paul Taylor, zanger Jacob Bunton, Korn-drummer Ray Luzier en bassist Chris Collier. Ook multi-instrumentalist Brion Gamboa zingt op twee nummers.

De productie van het album lag in handen van Michael Wagener, de enige die een belangrijke link met Mick’s legendarische verleden vormt. De Duitse producer is de man die in 1981 Mötley Crüe's debuutalbum ‘Too Fast For Love’ engineerde en mixte. Wagener werkte eerder ook al met artiesten als Stryper, Poison, Alice Cooper, Extreme, Megadeth, Ozzy Osbourne, Dokken, Metallica, White Lion en Skid Row. "Ik ken hem al heel lang en ik heb hem destijds naar Mötley gehaald", aldus Mars. "Hij begreep zo goed waar ik heen wilde met het materiaal. En hij zei nooit 'Hé, doe dit' of probeerde me op andere gedachten te brengen of iets dergelijks. Hij was er gewoon op gebrand om op te nemen wat ik wilde opnemen en ervoor te zorgen dat we het goed opnamen."

Tracklist

Mickmarsvinyl
  1. Loyal to the Lie
  2. Broken on the Inside
  3. Alone
  4. Killing Breed
  5. Memories
  6. Right Side of Wrong
  7. Ready to Roll
  8. Undone
  9. Ain't Going Back
  10. LA Noir

‘The Other Side Of Mars’ zal beschikbaar zijn op 180g LP en CD, gesigneerd en ongesigneerd. Vooraf bestellen kan via de shop van Mick Mars.