... / Story's / Actueel / MICK MARS neemt afscheid van het tourleven – MÖTLEY CRÜE haalt JOHN 5 binnen als vervanger
Actueel

Updated 27/10/2022

Actueel

MICK MARS neemt afscheid van het tourleven – MÖTLEY CRÜE haalt JOHN 5 binnen als vervanger

Het hing al een tijdje in de lucht, maar is sinds vandaag ook officieel: leadgitarist Mick Mars, die al jaren met pijnlijke ontstekingen aan de wervelkolom kampt, stopt met het tourleven. JOHN 5 wordt zijn vervanger. JOHN 5 heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd als gitarist van (onder meer) David Lee Roth’s soloband, Meatloaf, Alice Cooper, Sebastian Bach en Marilyn Manson. Vandaag is hij actief bij Rob Zombie en L.A. RATS, waar ook MÖTLEY CRÜE-bassist Nikki Sixx deel van uitmaakt.

In een officieel statement heeft Mick Mars, mede-oprichter en al 41 jaar lang leadgitarist van MÖTLEY CRÜE, verklaard dat zijn aanhoudend pijnlijke strijd met spondylitis ankylopoetica (A.S.) hem verhindert om nog verder met de band te touren. Mick blijft lid van de band, maar kan de ontberingen van het touren niet langer aan. A.S. is een uiterst pijnlijke en verlammende, degeneratieve ziekte, die de wervelkolom aantast.

MC

Mick Mars (uiterst rechts op de foto) stopt na 41 jaar met touren - Foto © Mötley Crüe

“We aanvaarden de beslissing van Mick om zich terug te trekken uit de band vanwege zijn gezondheidstoestand”, luidt het in het kamp van MÖTLEY CRÜE. “We hebben gezien hoe Mick zijn spondylitis ankylopoetica al tientallen jaren met de grootste moed en gratie draagt. En het uitspreken van de woorden 'genoeg is genoeg' is de ultieme daad van moed. Mick hielp het geluid van MÖTLEY definiëren vanaf het moment dat hij zijn gitaar inplugde tijdens onze allereerste repetitie samen. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.”

JOHN 5

J5 2

“We zullen doorgaan om zijn muzikale erfenis te eren,” stelt de band verder in de officiële verklaring, “en zullen Mick’s wens uitvoeren en in 2023 verder blijven touren over de hele wereld zoals dat gepland is. Er is vanzelfsprekend een absoluut uitstekende muzikant nodig om Mick's schoenen te vullen, dus we zijn dankbaar dat onze goede vriend JOHN 5 heeft ingestemd om bij ons aan boord te komen.”

JOHN 5 (Foto © John 5) is lang geen onbekende voor de band. Sinds 2021 speelt hij samen met Nikki Sixx, Rob Zombie en Tommy Clufetos in de supergroep L.A. RATS. Bovendien is hij co-writer van drie originele songs op de soundtrack van de film 'The Dirt', de biopic over de turbulente geschiedenis van MÖTLEY CRÜE. Hij reageerde kort ‘dat het een eer is om in Mick’s voetsporen te treden en de songs van MÖTLEY CRÜE te spelen’.