... / Story's / Actueel / MOTOR SISTER: van MOTHER SUPERIOR-covers naar kick ass rock & roll uit eigen stal
Actueel

MOTOR SISTER: van MOTHER SUPERIOR-covers naar kick ass rock & roll uit eigen stal

De Amerikaanse ‘superband’ MOTOR SISTER brengt op 6 mei 2022 het nieuwe album ‘Get Off’ uit via Metal Blade Records. De lead single ‘Can't Get High Enough’, een ‘high energy, kick ass rock & roll nummer van begin tot eind’, kan je nu al beluisteren.

MOTOR SISTER bestaat uit zanger/gitarist Jim Wilson (Mother Superior), gitarist Scott Ian (Anthrax), bassist Joey Vera (Armored Saint), drummer John Tempesta (White Zombie, The Cult) en zangeres Pearl Aday (Pearl). De band begon ooit als Mother Superior coverband (nota bene met dezelfde frontman) en trok de aandacht van Metal Blade die hun een contract aanbood om een ​​plaat uit te brengen. Het resultaat was ‘Ride’ (2015), een verzameling live-in-the-studio-opnames uit de catalogus van Mother Superior. Nu gaan ze een stap verder met hun tweede album dat bijna volledig uit nieuw materiaal bestaat.

MS

Foto: Travis Shinn

De band over 'Get Off'

MS 3

Bassist Joey: "Onze eerste plaat 'Ride' was fantastisch, maar ik vind het nog geweldiger dat we nu de kans hebben gekregen om samen te schrijven aan nieuw materiaal. We houden in gedachten waar deze band vandaan komt, maar we brengen het naar een totaal ander niveau.”

"De coverplaat hadden we al gedaan, het was niet nodig om het nog een keer te doen", voegt Pearl Aday (dochter van Meat Loaf - RT) daaraan toe. "We zijn een stel songwriters met veel passie voor dezelfde soort muziek, het was gewoon logisch dat we samen nieuwe muziek zouden maken, en het was zoals gewoonlijk gemakkelijk om Jim's voorbeeld te volgen. Hij liep over van de ideeën en daar zijn we allemaal vrolijk opgesprongen."

Jim Wilson voegt eraan toe: "We wilden absoluut doorgaan met de spirit van mijn oude band en dat is eigenlijk niet zo moeilijk omdat alles wat Mother Superior deed met hart en ziel werd gedaan. Ik denk dat ‘soul’ een belangrijk woord is. Niet per se 'soulmuziek' maar het gevoel dat hoort erbij."

Net als bij Ride nam Jay Ruston (Anthrax, Steel Panther) de productie in handen. Net als zijn voorganger werd ‘Get Off’ live opgenomen in de studio, met alle vijf leden samen in dezelfde ruimte. Halverwege het proces werden de opnames onderbroken door COVID-19. Pas een jaar later kon de band het werk hervatten, maar dat deed volgens Ruston ‘zeker geen afbreuk aan de gevoelens van uitbundigheid en spontaniteit die uit de speakers spatten’.

Tracklist

 1. Can't Get High Enough
 2. Coming for You
 3. Right There, Just Like That
 4. Sooner or Later
 5. Excuse Me, Your Life Is Exposed
 6. Lion's Den
 7. 1,000,000 Miles
 8. Pain
 9. Bulletproof
 10. Bruise It or Lose It
 11. Time's Up
 12. Rolling Boy Blues
MS 2

‘Get Off’ is vanaf 6 mei 2022 zowel digitaal als fysiek beschikbaar op digipak-CD, 180 g zwart vinyl, karmozijnrood met blauwe rook vinyl (exclusief VS) en lichtblauw grijs gemarmerd vinyl (exclusief EU - beperkt tot 200 exemplaren).

Vooraf bestellen kan HIER.